En Sıcak Konular

Ünal: Mücadelemiz devam edecek

18 Temmuz 2011 12:30 tsi
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Türkiye'yi gerçek gündeminden saptırmak isteyenler hedeflerine ulaşamayacaktır'' dedi.

Ünal, AK Parti Elbistan İlçe Teşkilatını ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 9 yıldır terörle kararlı şekilde mücadele ettiğini söyledi.

Terörle mücadele eden AK Parti'nin demokratikleşme konusunda da mücadelesini sürdürdüğünü, Diyarbakır'da şehit olan 13 askerin acısının yaşandığını ifade eden Ünal, şöyle konuştu:

''Son 30 yılda yaklaşık 30 bin vatan evladını kaybettik. Ateş düştüğü yeri yakar. Herhangi birimizin Allah korusun çocuğunun başına böyle bir şey geldiğinde ne kadar içimiz yanıyorsa şu anda da bu vatan evlatlarının kaybından dolayı aynı şekilde içimiz yanıyor.

Fakat devlet yönetmek ve duygusal davranmak başka şey. Bütün dünyada terörün tek amacı vardır. Terör, ülkeleri şiddet sarmalına sokmak ister, bu şiddet sarmalı içerisinde o ülkenin enerjisini tüketmek ve o ülkeyi yönetilemez hale getirmek ister. Bütün dünyada terör bu amaca hizmet eder veTürkiye30 yıldır maalesef terörle uğraşıyor.

Bu ilk değil ama bunun son olması için büyük kararlılık ortaya koyuyoruz. Türkiye'nin gündemini terörle ve terörün siyasi uzantılarıyla sınırlandırmak isteyenler, Türkiye'yi gerçek gündeminden saptırmak isteyenler hedeflerine ulaşamayacaktır.''

''Temel hak ve özgürlüklerle ilgili sorunlara sonuna kadar hukuk, sonuna kadar demokrasiyle cevap veriyoruz ama terörle ilgili sıkıntılarla ilgili sonuna kadar alınması gereken her türlü tedbiri alıyoruz'' diyen Ünal, şunları kaydetti:

''Bu tedbirleri büyük devlet olmanın gereğini yerine getirerek alıyoruz. Bu tedbirler alınmaya devam edilecektir. Bu konuda vatandaşlarımızın gönlü rahat olsun.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti gerçekten büyük bir devlettir. Dolayısıyla teröre ve teröristlere boyun eğmeyecektir, oyuna gelmeyecektir. Bir şiddet sarmalının içerisine girip yeniden Türkiye'nin zaman kaybetmeye, Türkiye'nin enerjisini kaybetmeye vakti yoktur.

Çünkü Türkiye'nin gerçek gündemi bu değildir. İçimiz yanıyor, düşündükçe duygularımız kabarıyor ama bu konuda alınması gereken tedbirler rasyonel bir şekilde devlet aklının gerektirdiği şekilde alınıyor ve yapılması gerekenler yapılıyor, bundan sonra da daha kararlı şekilde yapılacaktır.''

aa



Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,842 µs