En Sıcak Konular

Basın devleri birbirine girdi

18 Temmuz 2011 10:20 tsi
Basın devleri birbirine girdi Telekulak krizi İngiltere ve ABD basınını birbirine düşürdü

ABD’nin saygın gazetelerinden Wall Street Journal (WSJ), bugünkü başyazısında İngiliz Guardian gazetesi ve BBC’yi telekulak krizini “ticari ve ideolojik çıkar sağlamak amacıyla gündemde tutmakla” suçladı.

WSJ, telekulak krizine neden olan News of the World gazetesini bünyesinde bulunduran News International’ın sahibi Rupert Murdoch’ın medya imparatorluğunun bir parçası. Guardian’ın WSJ’ye yanıtı gecikmedi. İngiliz gazetenin yetkilileri, WSJ’nin telekulak krizini ortaya çıkaran basın kuruluşlarını hedef alarak sahibine yönelik eleştirileri saptırmayı amaçladığını ifade etti.

WSJ, Guardian’ın “ABD büyükelçiliklerine ait gizli belgeleri Wikileaks ile ortalık yaparak yayımladığına” dikkat çekti ve gazetenin “gazetecilik standartları dersi vermeye hakkı olmadığını” savundu.

Guardian, WSJ’nin yayımladığı öfke dolu makaleyle, hafta sonunda News of the World’ün neden olduğu skandal nedeniyle özür dileyen Murdoch’a tamamen zıt bir duruş sergilediğini belirtti.

‘LEKELEME KAMPANYASI’

Guardian’ın “hırçın bir dil kullanmakla” eleştirdiği WSJ, “İngiliz bulvar gazeteleri on yıllardan beri haber atlatmak ve ünlülere çamur atmalarıyla tanınıyor” ifadesini kullandı

WSJ, Guardian ve adını vermediği diğer basın kuruluşlarını News of the World gazetesi çalışanlarını lekelemeye çalışmakla suçladı ve “hiçbir delil olmaksızın bir gazetesinin taşkınlıklarının News International’ın dünya çapındaki çalışanlarını lekelediğine okuyucularını inandırmak istiyorlar” yorumunu yaptı.

Ancak WSJ’nin eleştirilerinden payını alan bir tek Guardian olmadı. ABD’li basın organlarının deniz aşırı ülkelerde yolsuzluklara bulaşmasını engelleyen yasa kapsamında News International hakkında soruşturma açılmasını isteyen ABD Kongresi üyeleri de WSJ’nin hedefi oldu.

WSJ, ABD’de resmi soruşturma açılmasını isteyen Barbara Boxer ve Peter King gibi senatörlerin çağrılarını dikkate almadı.

Hürriyet



Bu haber 900 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,916 µs