En Sıcak Konular

Süper Lig geç mi başlayacak?

18 Temmuz 2011 10:05 tsi
Süper Lig geç mi başlayacak?



Futbol Federasyonu’nun, ertelenmesi düşünülen Süper Lig’in startını, 5 Ağustos yerine, milli maçların ardından 9 Eylül’de verebileceği öğrenildi.

Takvimdeki 4 haftalık sapmanın, 35 günlük devre arasında maçlar oynatılarak giderilmesi planlanıyor.

BİR AYLIK ERTELEME

Şike iddiaları ile büyük bir krize giren Türk futbolu, “9 Eylül formülü” ile bir ölçüde nefes alabilecek. Futbol Federasyonu’nun, kesin kararını verebilmek amacıyla Süper Lig’in başlangıç tarihini 9 Eylül’e kaydırabileceği bildirildi.

A Milli Takımımız’ın 2 Eylül’de Kazakistan, 6 Eylül’de deplasmanda Avusturya ile oynayacağı maçların hemen ardından başlayacak ligin, TFF’ye zaman kazandıracağının altı çizildi.

Yetkililer, “18 Aralık-22 Ocak tarihleri arasındaki 5 haftalık devre arasında 4 hafta maç yapılabilir. Ayrıca takvimde değişiklik olmaz, lig yine 13 Mayıs’ta sona erer” dediler.

15 GÜNDE DOSYA GELİR’

Şike dosyası karara bağlanmadan Spor Toto Süper Lig’in daha önce açıklandığı gibi 5 Ağustos’ta başlamasının son derece sakıncalı olacağının üstünde duran yetkililer, sürece yönelik şu değerlendirmeyi yaptılar:

“İddianamenin beklenmesine gerek yok. TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve Tahkim Kurulu Başkanı Hasan Gerçeker de aynı görüşü beyan etti. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk de soruşturmadaki gizlilik kararının kalkmasının ardından gerekli belgelerin federasyona verileceği mesajını iletti. Bu doğrultuda dosya en geç 15 gün içinde federasyona gelir.”

3. DALGA GELİRSE SÜREÇ UZAR

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun dosya geldikten sonra Hukuk Kurulu ve Etik Kurulu ile yapacağı görüşmelerin ardından kararını vereceği hatırlatıldı.

Bu karar sonrası ilgili kişi ve de kulüplerin Tahkim Kurulu’na çıkacak cezalar konusunda başvurabileceği, bunun için de gerekli sürenin 7 gün olduğu vurgulandı. Tahkim Kurulu’nun da en geç 10 gün içinde nihai kararı alabileceği bildirilirken, ilk başlama vuruşunun 9 Eylül Pazar gününe yetişebileceği kaydedildi.

Ancak şike operasyonunda 3. dalga olursa, dosyanın gelişi gecikebileceği için bu sürecin daha da uzaması muhtemel gözüküyor.

haberturk



Bu haber 743 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,911 µs