En Sıcak Konular

Su deposu görünümlü baz istasyonuna tepki

16 Temmuz 2011 14:36 tsi
Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde bir grup vatandaş, bir evin çatısına kurulan baz istasyonuna tepki gösterdi. Tepkiye neden olan baz istasyonunun su deposu şeklinde düzenlenerek kamufle edilmesi dikkat çekti.

Vakfıkebir ilçesi Hacıköy Mahallesinde C.Y. ait 4 katlı evin çatısına yaklaşık 3 ay önce bir GSM şirketi tarafından kurulan baz istasyonu, insan sağlığını tehdit ettiği gerekçesiyle mahalle sakinlerini huzursuz etti. Baz istasyonunun kurulduğu evin önünde toplanan bir grup mahalle sakini, baz istasyonuna yetkililerin elektrik bağlamasına karşı çıktı. Vatandaşların tepkisi üzerine baz istasyonuna elektrik bağlayacak olan görevliler ise montajı yapamadı.

Mahalle halkı, sağlığa zararlı olduğu gerekçesiyle tartışma konusu olan baz istasyonunun kaldırılmasını isteyerek kaymakamlığa şikayette bulunacaklarını söyledi. Baz istasyonun kurulduğu evin yanındaki evde yaşayan Havva Sağlam, baz istasyonuna kendilerinin ve komşularının sağlığını tehdit edeceğini düşünerek karşı çıktıklarını söyledi. Baz istasyonundan kurulacağı zaman haberdar olduklarını kaydeden Sağlam, "Sağlığa zararlı olduğu için karşı çıkıyoruz. Evim hemen yanında annemin beyinin de baloncuk olduğu için ameliyat ettiremiyoruz. Eğer takılırsa annem beyinin baltama riskinin olduğunu söyledi. Aynur Kılıç isimli vatandaş ise; baz istasyonunun kaldırılmasını istedi. Baz istasyonunun insan sağlığı için özellikle de gelişim cağındaki çocuklar için zararlı olduğunu söyledi. Mahalle halkının huzurunun bozulup, uykusunun kaçtığını belirten Kılıç, çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz ayrıca topraklarımızda bitki yetişmesini istiyoruz topraklarımızın ölmesini istemiyoruz. Biz mahalle sakinleri olarak baz istasyonunun derhal buradan sökülmesini istiyoruz. Sağlığımızdan endişe ediyoruz. Mahalle halkı olarak baz istasyonunun kaldırılması için İmza toplayıp kaymakamlığa teslim edeceğiz" diye konuştu.

Mahalle esnafı Orhan Bülbüloğlu ise, "Yaklaşık 2-3 ay önce buraya gizli olarak su deposu yapıyoruz" diye baz istasyonu kurdular. Bülbüloğlu binanın çatı katına yapılan su deposunun' dan şüphelendiğini ve yetkilerinde elektrik bağlamak istemesi üzerine baz istasyonuna mahalle halkı olarak tepki gösterdiklerini ve bağlatmadıklarını söyledi. 'Kanser olmak istemiyoruz. Çocuklarımızı tehlikeye atmak istemiyoruz' diyerek olaya tepki gösteren vatandaşlar, binanın baz istasyonun kaldırılması için mücadele edeceklerini söyledi.

Bu haber 775 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,480 µs