En Sıcak Konular

'Askerler yorgun, vurun!'

16 Temmuz 2011 09:58 tsi
'Askerler yorgun, vurun!' Başbakan Erdoğan'a sunulan rapordan: Timler dört gündür arazideydi. Askerler iki gündür de uykusuzdu. Saat 14.00'te PKK telsizinde 'Bu askerler yorgun, neden vurmuyorsunuz?' konuşması duyuldu. Saat 14.40'ta çatışma başladı. Helikopterlerin bölgeye gi

Sabah, 13 askerin şehit olduğu 7 askerin de yaralandığı Diyarbakır saldırısına ilişkin şok ayrıntılara ulaştı. Askerlerin anlatımı çerçevesinde hazırlanan ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bilgisine sunulan rapora PKK, önce uzun namlulu silahlarla ateş etti, daha sonra da el bombası ve roketatarlarla saldırdı. Saldırı sonrasında insan boyundaki otlar tutuştu, yaralı askerler tahliye edilemedi ve askerlerin büyük çoğunluğu yanarak şehit oldu. Jandarma komando timleri 4 gün boyunca arazide bulunuyordu. Timlerin bu durumlarının PKK telsiz konuşmalarına "Bu asker yorgun, neden harekete geçmiyorsunuz?" diye yansıdığı belirlendi.

TİMLER 4 GÜNDÜR ARAZİDEYDİ:

PKK'nın Diyarbakır'da 9 Temmuz'da 2'si asker 3 kişiyi kaçırması sonrasında Jandarma'ya bağlı 12 tim arazi tarama çalışmalarına başladı. 10 Temmuz günü araziye çıkan timlere ek olarak, 12 Temmuz'da Hazro İlçe Jandarma Komutanlığı'na yapılan saldırısı sonrasında 4 tim daha araziye çıkarıldı.

2 GÜNÜ UYKUSUZ GEÇİRDİLER

13 Temmuz öncesinde yapılan toplantıda bölge komutanı Üsteğmen Mehmet Emin Karagöz komutasındaki 1. Bölük ve Üsteğmen Necmeddin Erdoğan komutasındaki 2. Bölük birleştirildi. Askerlerin 2 gündür uykusuz oldukları ve hatta kısa dinlenme anlarında bile bazı askerlerin uyuduğu belirtildi. Bunun üzerine arazideki timler 2. bölük ortaya alınarak dinlenmeye çekildi.

PKK TELSİZİ "BU ASKER YORGUN"

14 Temmuz Perşembe günü öğleden sonra saat 14:00'de teröristlerden telsiz kesmesi duyumu geldi ve PKK militanlarının konuşmalarında "Bu asker yorgun, neden vurmuyorsunuz ?" dediği belirtildi. Alınan bu anons üzerine alarm durumuna geçildi. Saat 14:20'de yapılan " Dikkat bölgede telsiz kestirmesi var" uyarısından 20 dakika sonra 14:40'ta çatışma başladı.

EL BOMBASI VE ROKETLE SALDIRI

PKK ilk ateşi uzun namlulu silahlarla geldi. Bu arada teröristler jandarma timine 50 metreye kadar yaklaştı ve arka arkaya el bombaları attı. Daha sonra da roketatar saldırısı başladı.

Mutlu Çölgeçen / Sabah



Bu haber 1,189 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,726 µs