En Sıcak Konular

Derin kulisin dehşet verici senaryosu!

0 0 0000 00:00 tsi
Derin kulisin dehşet verici senaryosu! AKP seçimlere kadar kapatılıyormuş. Yeni Yargıtay Başsavcısı hazırlık yapıyormuş... Meclis kapandığı an Sezer, Irak'a operasyon emri verecekmiş. Seçimler 1 yıl ertelenecekmiş.. Şamil Tayyar, DP'den eski bir dostunun fısıldadıklarını aktarıyor.

Seçim tarihi 22 Temmuz olarak ilan edildi ama kimi çevreler, seçimlerin erteleneceği veya AK Parti’nin kapatılacağı iddiasından hareketle senaryo üretmeye devam ediyor. Kuşku yok ki, Genelkurmay bildirisi ve Anayasa Mahkemesi’nin 367 kararı, bu senaryoların esin kaynağıdır. Senaristlerin özgüveni arttı.

DP’den aday, eski bir dost aradı: ‘AK Parti seçimlere kadar kapatılıyormuş. Bana ‘hangi sıra verilirse kabul et, AK Parti kapatılınca oy patlaması yaparız, arka sıralardan da seçilirsin’ dediler. Yeni Yargıtay Başsavcısı hazırlık yapıyormuş. Doğru mu?’

Ankara’da geliştirilen bir başka senaryo şöyle: ‘TSK, Irak sınırına yığınak yaptı. 100 binin üzerinde sınırda asker var. Meclis haziran başında tatile girdikten sonra Anayasa’nın 92. maddesinin ikinci fıkrasına göre Cumhurbaşkanı Sezer, başkomutan sıfatıyla operasyon emri verebilir. Savaş durumunda seçimler anayasa gereği 1 yıl ertelenir.’

İngiliz Observer Gazetesi’nde yayınlanan ‘AK Parti favori gösteriliyor ama seçimi kazanmaları halinde beşinci darbe olabilir’ iddiası çerçevesinde şekillendirilen ‘Sakın AK Parti’ye oy vermeyin, darbe olur’ senaryosu da fısıltı gazetelerinin önemli gündem maddeleri arasında.

Darbe olursa Türkiye bölünür

Bir defa şu tespiti yapalım. Türkiye, bir muz cumhuriyeti değil. 1960’ların, 1971’lerin, 1980’lerin Türkiye’si hiç değil. Denebilir ki, Şener Eruygur gibi çılgınlar çıkabilir. Mümkündür, ama bu iş o kadar kolay değil, öyle web sayfasında darbe şeması çizmekle olmaz.

Unutulmasın; Bu çağda bir darbe girişimi, Türkiye’ye yapılacak en büyük kötülüktür, ihanettir. Asıl o zaman misak-ı milli sınırlarını korumakta güçlük çekeriz. Allah korusun, Türkiye ikiye bölünür. Irak’ı nasıl parçaladılarsa, Türkiye’yi de öyle parçalarlar. Darbe ortamı, bölücüler için yüzyılın fırsatı olur.

Aksine özgürlük alanlarımızı ne kadar genişletirsek, birlikte yaşama ideallerimiz o kadar kuvvetlenir. Bunun yolu, hukuk ve demokrasiyle taçlandırılmış laik cumhuriyetten geçer. İçi boşaltılmış kavramlarla Türkiye, gelecek yüzyılı kucaklayamaz.

Tüm bunlar, şu gerçeği görmezlikten gelmemizi engellememelidir. Ortada ciddi bir fotoğraf var ve iyi okunmalıdır. Önümde iki önemli anket var. Bazı ipuçları vereceğim çünkü, sağduyulu herkesin bu fotoğrafı iyi algılaması ve ‘Önce Türkiye’ demesi lazım.

Şamil Tayyar - Star



Bu haber 269 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,636 µs