En Sıcak Konular

Obama, 24 ile 36 saat müsade verdi

15 Temmuz 2011 20:36 tsi
Obama, 24 ile 36 saat müsade verdi 

ABD Başkanı Obama, Kongre liderlerinin kendisine, önümüzdeki 24 ile 36 saat arasında bütçe açığının azaltılması ve borçlanma tavanının yükseltilmesi için ciddi plan sunmasını istedi.

ABD Başkanı Barack Obama, Kongre liderlerinin kendisine, önümüzdeki 24 ile 36 saat arasında bütçe açığının azaltılması ve borçlanma tavanının yükseltilmesi konusunda ciddi plan sunması gerektiğini belirterek, "Bana ciddi bir plan gösterin. Benim tarafımda bazı zor kararlar almamı gerektirecek olsa dahi, harekete geçmeye hazırım" dedi.

Obama, Beyaz Saray'da bütçe açığı ve borçlanma tavanının yükseltilmesi konusunda son günlerde yapılan ve şu ana kadar uzlaşıya varılamayan müzakerelerle ilgili olarak basın toplantısı düzenledi.

Bütçe açığı ve borçlanma limitinin yükseltilmesi konusunun, aslında ABD için son tarih olan 2 Ağustos'a bu kadar yakın bir zaman kala değil, daha öncesinden çözülmesi gereken bir konu olduğunu belirten Obama, borçlanma limitini yükseltmemenin tüm Amerikalılar için vergi artışı anlamına gelebileceğini kaydetti.

Obama, Beyaz Saray ve Kongre liderleri arasında yürütülen müzakerelerde sona gelinmeye yaklaşılmış bile olamamasına rağmen, yine de herkesin ABD'nin temerrüde düşmesini istememesini cesaret verici bulduğunu dile getirdi .

Aslında, borçlanma limitinin yükseltilmesi, harcama kesintileri ve gelirlerin artırılmasını bir arada içeren kapsamlı bir anlaşmayı tercih ettiğini, ancak bunun zorluğunu bildiğini ifade eden Obama, yine de kapsamlı anlaşma sağlanması konusunda baskı yapmaya devam edeceğini söyledi.

Obama, "En kapsamlı anlaşmayı yapamazsak bile, yine de hala problemin çözümü konusunda ciddi olduğumuza dair bir sinyal gönderelim" diyerek, en azından borç ve bütçe açığında ilerleme olmaksızın borçlanma tavanının yükseltilmesini sağlama gibi "cazip bir seçenek" bulunduğunu dile getirdi.

-"24 İLA 36 SAAT İÇİNDE CİDDİ PLAN BEKLİYORUM"-

ABD Başkanı Obama, anlaşmaya varılması noktasında iki tarafın da fedakarlık yapması gerektiğini ifade ederek, borçlanma tavanının yükseltilmesine dair anlaşmaya varmak için zamanın tükendiğine dikkati çekti.

Kongre liderlerinin kendisine, önümüzdeki 24 ile 36 saat arasında bütçe açığının azaltılması ve borçlanma tavanının yükseltilmesinde anlaşmaya varma yönünde çerçeve sunacak ciddi plan sunması gerektiğini bildiren Obama, "Bana ciddi bir plan gösterin. Benim tarafımda bazı zor kararlar almamı gerektirecek olsa dahi, harekete geçmeye hazırım" diye konuştu.

-"CUMHURİYETÇİLER SADECE LOBİCİLERİ DEĞİL, AMERİKALILARI DA DİNLEMELİ"-

Obama, dengeli bir plan için zenginlere yönelik vergi kesintilerine son verilerek gelirlerin artırılması gerektiğini söyledi.

Ancak Cumhuriyetçilerin bu konuda istekli olmadığını açıkça gösterdiğini belirten Obama, yine de Cumhuriyetçilerin sadece lobicilerin özel çıkarlarını dinlemek yerine, Amerikan halkına da kulak vereceğini umduğunu dile getirdi.

Obama, Amerikan halkının da dengeli bir yaklaşım istediğini belirterek, Cumhuriyetçilerin federal bütçe açığının azaltılması konusundaki 2,4 trilyon dolarlık planını da, gelirleri artırmak için bazı vergi artışlarına gidilmeden desteklemeyeceğini vurguladı. Obama, şu anda inanılır bir plan göremediğini belirterek, zenginlerden hiçbir fedakarlık istenmeyen bu planı ciddi bulmadığını ifade etti.

-"EŞSİZ BİR FIRSATA SAHİBİZ"-

Kongre'nin bütçe açığını azaltarak ve ulusal borçlanma limitini yükselterek 10 yıllar boyunca Amerikan ekonomisini istikrarlı hale getirmede "eşsiz bir fırsata" sahip olduğuna işaret eden Obama, 2 Ağustos'a kadar bu yapılmazsa ABD'nin ilk defa temerrüde düşebileceğini söyledi.

ABD Başkanı Obama, kamuoyunun da harcama kesintileri ile vergi artışlarından oluşan bir plan konusunda kendisinden yana olduğunu belirtti.

Kongre üyelerinin bu konuyu ideolojik hale getirdiğini söyleyen Obama ayrıca, kendi işlerini yapmak için anayasal düzenlemeye ihtiyaçları olmadığını kaydetti.

aa



Bu haber 1,103 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,975 µs