En Sıcak Konular

Hain saldırıya tepkiler çığ gibi

15 Temmuz 2011 14:50 tsi
Diyarbakır'da meydana gelen hain saldırı Türkiye'yi ayağa kaldırdı...

İŞTE 13 MEHMETÇİĞİN ŞEHİT OLDUĞU HAİN SALDIRIYA GÖSTERİLEN O TEPKİLER:
CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL: "BUNLARIN ÇOK TESADÜFİ OLDUĞU KANAATİNDE DEĞİLİM. BUNLAR BİLİNÇLİ OLARAK YAPILAN SALDIRILARDIR"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit edilmesiyle ilgili, "Şunu terör örgütünün de bütün dünyanın da çok iyi bilmesi gerekir ki; devletimiz, asla tehditlere, şantajlara ve bu tip şiddete boyun eğmez" dedi. Cumhurbaşkanı Gül, cuma namazını kıldığı Bebek Camisi'nden çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Silvan'da 13 askerin şehit edilmesiyle ilgili bir soru üzerine Gül, her şeyden önce mübarek Kandil gününde vatanın ve milletin birliği ve bütünlüğü için canlarını feda eden şehitleri rahmetle, minnetle ve şükranla bir kez daha andıklarını söyledi.

Gül, şunları kaydetti: "Şunu, terör örgütünün de bütün dünyanın da çok iyi bilmesi gerekir ki; devletimiz, asla tehditlere, şantajlara ve bu tip şiddete boyun eğmez. Bunu önce herkesin bilmesi lazım. Bunu yapanlar bundan bir şekilde bir çıkış yolu veya medet umanların sonu daima hüsran olacaktır. Her yerde böyle olmuştur. Milletin tekrar birbiriyle kucaklaşmaya başladığı ve birbiriyle konuşmaya başladığı bir zamanda teröristlerin bu saldırılarının altında çok maksat aramak gerekir. Bunların çok tesadüfi olduğu kanaatinde değilim. Bunlar bilinçli olarak yapılan saldırılardır. Ancak buna karşı devletimizin mücadelesinde en ufak bir sarsılma olmayacaktır. Terörü bitirmek için, teröre asla taviz vermemek için ne gerekirse her şeye çok kararlı bir şekilde yapılmaya devam edilecektir. Bundan kimsenin şüphe duymamasını özellikle duyurmak isterim. Halkımız şüphesiz bunu biliyor, zaten en büyük destek de halkımızdan geliyor. Ancak teröristleri, teröre yataklık edenleri, onlara herhangi bir şekilde sempatiyle bakanların da devletimizin, milletimizin bu kararlılığını muhakkak bilmesi gerekir."
BAŞBAKAN YARDIMCISI BOZDAĞ: TERÖRLE BİR YERE VARILAMAZ

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Silvan'daki terör saldırısına ilişkin, ''Demokrasiden, insan haklarından, hukuktan, insanlıktan yana isen ona göre bir tavır konulması lazım. Bir gün öyle bir gün böyle tavır geliştirmek doğru değildir. Bu noktada BDP samimi ve başarılı bir sınav verememiştir'' dedi.

Türkiye ve dünyanın yaşadığı tecrübelerin de bunu gösterdiğini dile getiren Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Biz bir yandan hükümet olarak terör sorununu Türkiye'nin gündeminden düşürmek için çalışmalarımızı sürdürürken öte yandan terörle mücadele noktasında güvenlik boyutuyla mücadele noktasında da kararlılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu tür terör eylemleri, Türkiye'yi insan hakları, demokrasi, hukuk devleti ve Türk milletinin refahı, başka alanlardaki ilerlemesi için attığı ve atmaya çalıştığı adımlardan vazgeçirmeyecek. Bu yönde adımlar atılmaya devam edecektir. Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği terörle mücadele kararlılıkla sürdürülecektir.''
MEHMET ALİ ŞAHİN: "ŞEHİT HABERİNDEN SONRA KLİŞE HALİNE GELMİŞ BAŞ SAĞLIĞI DİLEKLERİ NE ŞEHİT YAKINLARIMIZI, NE DE MİLLETİMİZİ ARTIK TESELLİ ETMİYOR"

Eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, "Şehit haberinden sonra klişe haline gelmiş baş sağlığı dilekleri ne şehit yakınlarımızı, ne de milletimizi artık teselli etmiyor. O bakımdan güvenlik güçlerimizin terörle mücadelede daha da başarılı olma mecburiyeti var" dedi.

Şahin, 12 Haziran seçiminin ardından Karabük'te teşekkür ziyaretlerinde bulunduğu sırada gazetecilere yaptığı açıklamada, dün Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde terör örgütüyle çıkan çatışmada 13 askerin şehit edilmesinin bir kez daha yürekleri dağladığını söyledi. Bu toprakların vatan olması ve vatan kalması için canlarını feda eden tüm şehitlere rahmet dileyen Şahin, şöyle konuştu: "Türkiye 30 yılı aşkın süredir bölücü terörle mücadele ediyor. Bölücü terör, maalesef dış destekli. Türkiye'nin bu bölgede etkin konuma gelmesini istemeyen bir takım düşmanlarımızın da desteğini alarak ülkemize zarar vermeye çalışıyor. Ancak her şehit haberinden sonra klişe haline gelmiş baş sağlığı dilekleri ne şehit yakınlarımızı ne de milletimizi artık teselli etmiyor. O bakımdan güvenlik güçlerimizin terörle mücadelede daha da başarılı olma mecburiyeti var. Devletimiz, devlet yetkisini kullanan hükümet ve hükümetler, terörle mücadelede güvenlik güçlerimizin ihtiyaç duyduğu araç ve gereçleri temin etmiştir. Dolayısıyla terörle mücadelede milletçe başarılı olmaya mecburuz. Milletimiz adına bu mücadeleyi güvenlik güçlerimiz yapmaktadır. Tabi ki güvenlik güçlerimiz can siperane şekilde bu mücadeleyi yürütüyor. Ama daha başarılı, daha dikkatli olmak mecburiyetleri var. Bunlar son şehitlerimiz olsun dilerim."

BİR DAHA ŞEHİT VERİLMEMESİ TEMENNİSİ

Bu topraklar ve vatanın, dünyanın jeopolitik açıdan en dikkat çekici bölgesi olduğunu belirten Şahin, "Şehit vermemeyi arzu ediyorum ama bu memleket evladı vatanı, toprakları için canını her zaman feda etmeye hazırdır. Devletimiz, hükümetimiz ve milletimiz, terörle mücadelede inşallah başarıya ulaşacak, Türkiye'yi bu beladan kurtaracak öyle temenni ediyorum" diye konuştu. Bir gazetecinin sorusu üzerine Şahin, "Bölücü terör örgütünün lideri konumundaki kişinin beyanatlarını değerlendirmeyi kendi açımdan uygun görmem. Muhatabım değil, devletimizin muhatabı değildir. Onun ne söylediği ve düşündüğü beni hiç ilgilendirmiyor. Bizim için önemli olan Türkiye'nin güvenliğidir. Vatandaşlarımız huzur ve barış içerisinde yaşamlarını devam ettirmelerini temin etmektir. Bundan da devletimiz ve hükümetimiz sorumludur. 'Bölücü terör örgütü şunu demiş, bunu demiş' ben bunları ciddiye almıyorum" dedi.
SUAT KILIÇ: "MİLLETİMİZİN FERASETİ VE DİRAYETİ SAYESİNDE BU TERÖR BELASININ ÜZERİNDEN GELMEYE MUTLAK SURETTE MUVAFFAK OLACAĞIZ"

Suat Kılıç gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da yaşanan terör saldırısını değerlendirerek, "Hainler ihanetlerine devam ediyor. Bölücüler, bölücü çaba ve girişimlerine devam ediyor ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti her türlü ihanet şebekesiyle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mücadele edecek güçtedir, terörle mücadele etme azim ve kararlılığındadır" diye konuştu. Şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı dileyen Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: "Terörle mücadelemiz amansız bir şekilde sürmeye devam edecektir. Hainlerin hainliklerine pabuç bırakacak değiliz. Bu coğrafya zorlu bir coğrafyadır, önemli ve kritik bir coğrafyadır. Dolayısıyla dahili ve harici bedhahlar bu coğrafya üzerinde her zaman kirli oyunlarını tezgahlama çabası içinde olacaklardır ama milletimiz doğudan batıya, kuzeyden güneye uyanık, dikkatli, aklıselim ve ferasetli bir millettir. Milletimizin feraseti ve dirayeti sayesinde bu terör belasının üzerinden gelmeye mutlak surette muvaffak olacağız. İmanımızı sarsmamamız lazım, terörle mücadele azminden yılmamamız, geri adım atmamamız lazım. Milletimizin de bu gibi acı ve elim hadiseler sırasında her zaman olduğundan daha imanlı, daha inançlı, daha dirayetli ve daha sağlam durması lazım."
BBP: İnlerini yakmadan, Kandil’i söndürüp İmralı’yı susturmadan terör bitmez

Büyük Birlik Partisi (BBP) Osmaniye Merkez İlçe Başkanı Mehmet Aslan, 30 yıldır devam eden teröristlerin inlerini yakmadan, Kandil’i söndürüp, İmralı’yı susturmadan bitmeyeceğini söyledi.

BBP Osmaniye Merkez İlçe Başkanı Mehmet Aslan, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit ve 7 askerin de yaralanması ile sonuçlanan bölücü terör saldırısını kınadı. Terörle mücadelede iyi eğitimli güvenlik güçlerine ihtiyaç olduğunu belirten Aslan bu anlamda mobil birlikler kurulması gerektiğini söyledi.

Parti olarak devletin en üst düzeydeki yetkililerine terörle mücadele raporları sunduklarını kaydeden Aslan, “Şehit olan 13 Mehmetçiğimizin ve daha önceki şehitlerimizin vebali 30 yıldır bu ülkeyi yöneten sivil ve askeri bürokrasi ile siyasetçilerin omuzlarındadır. Çünkü terör ve teröristle mücadelede gereğini yapmadıkları ortadadır. Bölgede güvenlik sağlanmadan yapılacak bir açılım havanda su dövmek olacaktır. Yüreğimizi yakanların inlerini yakmadan, Kandil’i söndürüp, İmralı’yı susturmadan atılacak adımlar sadece ve sadece terörün işine yarar ve terörü cesaretlendiren bir söylem mesabesinde kalır." dedi.
Hamzaçebi: Diyarbakır'daki saldırının günü tesadüf değil

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Diyarbakır’daki saldırının Demokratik Toplum Kongresi'nin özerklik ilan ettiği gün meydana geldiğini, bunun da bir tesadüf olmadığını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve CHP Afyonkarasihar Milletvekili Ahmet Toptaş, parlamentoda düzenledikleri basın toplantısında, dün şehit olan 13 askere Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine de bağ sağlığı ve sabır dilediğini söyledi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun da konu ile ilgili gerekli açıklamaları yaptığını söyleyen Hamzaçebi, saldırının Demokratik Toplum Kongresi'nin özerklik ilan etmesiyle aynı gün meydana geldiğini, bunun da bir tesadüf olmadığını ifade etti. Saldırının, Türkiye'nin üniter yapısını parçalamak isteyenlerin bir hareketi olduğunu belirten Hamzaçebi, Türkiye'nin ulus devlet yapısından hiçbir şekilde taviz vermeyeceğini vurguladı.
ASO Başkanı Özdebir: Türk milleti terörle mücadeledeki azmini yitirmeyecek

Ankara Sanayi Odası(ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde 13 askerin şehit edildiği saldırıyı kınadı.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir’in saldırıyı kınadıığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Dün Diyarbakır Silvan’da meydana gelen hain saldırı tüm milletimizi derinden üzmüştür:Bu hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz:Barış ve kardeşlik projesinde yol alırken terörden nemalanan oluşumların; terörü;kardeşliğimizi bozmak ve pazarlık aracı olarak kullanmalarını şiddetle kınıyoruz. Milli birlik ve beraberliğimizi zaafa uğratmak amacıyla yapılan bu eylemlerle milletimizi yıldıramazlar. Türk milleti bu gibi provokasyonlara inancını ve terörle mücadele konusundaki azmini yitirmeyecektir."
Sakarya Üniversitesi terör saldırısını kınadı

Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü (SAÜ), Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit edildiği ve 6 askerin yaralandığı hain saldırıyı kınadı.

Rektörlükten yapılan açıklamada, Silvan ilçesi kırsalında teröristlerle girilen çatışmada 13 askerin şehit olduğu haberinin büyük bir üzüntüyle öğrenildiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Terörü lanetliyoruz. Acımız büyük. Üniversite öğrencileri, akademik ve idari personeli olarak, şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyoruz."
Güneydoğulu STK’lar terörü kınadı

Güneydoğulu sivil toplum kuruluşu ve işadamları dernekleri, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit edilmesini kınadı. Güneydoğu Sosyal ve Ekonomik Kalkınma Federasyonu (GÜNFED) Başkanı Mehmet Demir, “13 şehidin acısını yüreğimizin en derinlerinde hissettik. Ateş 13 aileyi yakmadı, tüm Güneydoğu’yu, tüm Türkiye’yi yaktı. Artık yeter, kan dökülmesini istemiyoruz.” dedi.
   
Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında teröristler tarafından 13 askerin şehit edilmesine tepki gösteren GÜNFED Başkanı Demir, “Söylemlerin artık icraata dönüşmesini, tüm sivil ve askeri taraflardan bekliyoruz. Bu ülkenin bir can kaybetme lüksü yok, ateş artık düştüğü yeri yakmıyor, tüm ülkeyi yakıyor. Yaklaşık 30 yıldır süren bu sürecin bir sonu olmalı.” diye tepki gösterdi.
TİSK: Askerimize yapılan hain saldırıyı kınıyoruz

Türkiye İşveren Sendikası Konfederasyonu(TİSK), Diyarbakır’ın Silvan İlçesi kırsalında terör örgütü tarafından yapılan saldırıda 13 askerin şehit edildiği ve 7 askerin yaralandığı saldırıyı kınadı. Türkiye İşveren Sendikası Konfederasyonu’nun yaptığı açıklamada, "Milli bütünlüğümüzü ve kardeşlik duygularımızı zedelemeyi, milletimize boyun eğdirmeyi amaçlayan bu saldırılar Türkiye’yi asla yıldırmayacak; Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozamayacaktır." ifadeleri yer aldı.
KASİF: Hain saldırı, ülkenin istikrarını bozmak ve huzuru kaçırmaya yönelik

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) Başkanı Osman Reis, Diyarbakır’da 13 askerimizin şehit edildiği ve 7 askerimizin yaralandığı hain terör saldırısını kınadı.

Osman Reis, yaptığı yazılı basın açıklamasında, Diyarbakır’da yapılan hain terör saldırısını kınadı. Reis, 12 Haziran seçimlerinin ardından Türkiye’nin yeni bir döneme girdiği bir süreçte, böyle bir saldırının yapılmasının, ülkenin istikrarını bozmak ve huzurunu kaçırmaya yönelik olduğuna dikkat çekti.
Osman Reis, "Millet olarak hain terör faaliyetleri karşısında duyarlılık gösterip, ülkemizin bütünlüğüne, birlik ve beraberliğimize her zamankinden daha fazla sahip çıkarak terör odaklarına en güzel cevabı vermeliyiz." dedi.
AESOB, Diyarbakır'daki terör saldırısını kınadı

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit edildiği, 7 askerin de yaralandığı terör saldırısını kınadı.
   
Yayınladığı açıklamada, söz konusu menfur olayın Türkiye’nin birliğine ve bütünlüğüne karşı düzenlendiğini belirten Sevimçok, “Ülkemizde huzuru bozmaya, kin ve nefret ortamı yaratmaya, istikrarı baltalamaya yönelik bu hain saldırıyı nefretle kınıyorum.” dedi. Terörün hiçbir haklı gerekçesi olamayacağını belirten AESOB Başkanı Sevimçok, şunları söyledi: “Bin yıldır bu topraklarda kardeşçe yaşayan bizleri, bu hain saldırı ayrıştırmayacak, daha da bütünleştirecek. Şimdi sağduyulu hareket etme zamanı. İnsan hakları ve özgürlüğün en büyük tehdidi olan teröre karşı, ortak mücadele zamanıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri bu hain saldırıyı düzenleyenlere en ağır darbeyi vuracaktır. Şehitlere Allah'tan rahmet ve kederli ailelerine sabır diliyorum. Tüm milletimizin başı sağ olsun.”
Prof. Dr. Adnan Öztürk: Kimse Türk milletinin sabrını sınamasın

Kayseri Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Adnan Öztürk, sözde demokrasi adı altında özerklik ilan edebilme cesareti gösterenlere Türk milletinin er ya da geç cevap vereceğini açıkladı. Öztürk, “Kimse Türk milletinin sabrını sınamasın.” dedi.
 

Bu haber 734 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,399 µs