En Sıcak Konular

Silvan saldırısında iki iddia kafa karıştırdı!

15 Temmuz 2011 10:34 tsi
Genelkurmay Başkanlığı, 13 askerin el bombalarının çıkardığı yangında şehit olduklarını açıklarken, ortaya iki ayrı daha iddia atıldı. İşte o iddialar:

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır ili Silvan ilçesi kırsal kesiminde saat 14.45 sularında bir grup terör örgütü mensubu sıcak temasa girildiğini bildirirken, “Çatışmada ve ormanlık alanda teröristlerce atılan el bombalarının etkisiyle çıkan yangından dolayı 13 askeri personelimiz şehit olmuştur” açıklamasında bulundu.

“BOMBALARIN ETKİSİYLE ÇIKAN YANGINDAN DOLAYI 13 ASKER ŞEHİT OLDU”

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır ili Silvan ilçesi kırsal kesiminde saat 14.45 sularında bir grup terör örgütü mensubu sıcak temasa girildiğini bildirirken, “Çatışmada ve ormanlık alanda teröristlerce atılan el bombalarının etkisiyle çıkan yangından dolayı 13 askeri personelimiz şehit olmuştur” açıklamasında bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yer alan açıklamada, Diyarbakır ili Silvan ilçesi kırsal kesiminde operasyon için arazide bulunan bir birliğin, bugün saat 14.45 sularında ormanlık bir alanda, bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaştığı ve yakın mesafeden sıcak temasa girildiği ifade edildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Çatışmada ve ormanlık alanda teröristlerce atılan el bombalarının etkisiyle çıkan yangından dolayı 13 askeri personelimiz şehit olmuştur. Ayrıca, ikisi ağır olmak üzere 7 askeri personelimiz yaralanmıştır. Yaralı personel Diyarbakır Asker Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Yapılan ilk tespitlere göre, çıkan çatışmada 7 teröristin etkisiz hale getirildiği anlaşılmıştır. Şehit ve yaralılarla ilgili detaylı açıklama kimlik tespiti ve ailelerine haber verildikten sonra ayrıca yapılacaktır.”

2 FARKLI İDDİA VAR

Gazeteport'un haberine göre askeri kaynaklar ve istihbarat birimleri, 6 kişilik bir grubun daha önce bölgede 10 gün boyunca keşif yaparak askeri hareketliliği izlediğini belirledi. Edinilen bilgilere göre, bu grubun bilgileri bildirdiği örgütün sözde Silvan sorumlusu da eylem kararı aldı. Eyleme Batman ve Bitlis kırsalında bulunan teröristler de destek olarak geldi.

En az 20 kişi oldukları belirtilen teröristler bölgede pusu kurup, belirli alanlara mayın tuzakladı. Güvenlik güçlerine dört ayrı koldan uzun namlulu silah, el bombası ve lav silahlarıyla saldırdı. Bölgede çıkan yangına el bombalarının yanı sıra kullanılan lav silahlarının da neden olduğu öğrenildi.

SAVAŞ UÇAKLARI BOMBALADI İDDİASI

Terör örgütüne yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı İSE TSK uçaklarından atılan bombaların büyük bir yangına yol açtığını 13 askerin de bu yangında şehit olduğunu öne sürdü.

Adı açıklanmayan bir korucunun anlattıklarının aktarıldığı haberde "Çatışma iki ayrı yerde çıktı. Şelıma'ya yakın yerde bir asker öldü. Daha sonra birlikler sevk edildi. Öğleden sonra 3-4 sıralarında ise iki savaş uçağı mevzileri içiçe geçen PKK'lıları ve askerleri bombaladı, büyük yangın çıktı. Yanan yeri gidin görün, el bombası böyle yangın çıkarmaz. Operasyonlarda askerler ya da korucular yan yana yürümez. En az 20 metre aralıkla yürürler. El bombasının bırakın yangın çıkarmasını, 13 askeri öldürmesi mümkün değil" ifadeleri kullanıldı.

Bu haber 640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,235 µs