En Sıcak Konular

Öcalan'ın liderliği sona mı erdi?

15 Temmuz 2011 10:06 tsi
Abdullah Öcalan başka terör örgütü PKK başka telden çalıyor

Diyarbakır'da 13 askerin şehit edilmesi akıllara Abdullah Öcalan'ın PKK'daki konumunu tartışmaya açtı.

Avukatlarıyla yaptığı son görüşmede "15 Temmuz'un hükmü kalmadı, devletle anlaştık. BDP'liler Meclis'e dönsün" diyen Öcalan'ın ardından bu saldırı kafaları karıştırdı.

Başbakan Erdoğan'ın yeni Anayasa sözünü vurguladığı bir ortamda ve boykot krizinin bitirilmesi arefesinde gelen saldırının zamanlaması dikkat çekici.
Şehitlerin isimleri
Diyarbakır Silvan ilçesi kırsal kesiminde, teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan askerlerin isimlerini öğrenmek için tıklayın..

BDP MECLİS'E DÖNMEDİ

Demokratik açılım sonrası hükümete muhatap olarak Öcalan'ı işaret eden Kandil ve BDP bildiğini okuyor. Öcalan'ın çağrısına rağmen BDP, son anda ayak diredi ve boykotu devam ettirdib Öcalanın son aylarda artan ılımlı mesajlarının aksine terör örgütü, eylemlerine aynı oranda artırdı. PKK'nın askeri hedef alan saldırıları ateşkes döneminde yoğun olmasa da hiç bitmedi.

DAĞDAN İNDİRECEK TEK OTORİTE ÖCALAN DEMİŞTİ

Öcalan'ın çağrısı havada kaldı. Ne BDP'liler boykot krizini bitirdi ne de PKK saldırılarından vazgeçti. Bir süre önce örgütün önde gelen ismi Murat Karayılan, Milliyet'ten Hasan Cemal'e verdiği röportajda, kendilerini dağdan indirecek tek otoritenin Öcalan olduğunu söylemişti.

ÖCALAN TOPU KCK'YA ATTI

Ancak Öcalan da kafa karıştırıyor. Ateşkes ile ilgili kararda yei geldiğinde inisiyatif kendisi alıyor yeri geldiğinde ise topu KCK'ya atıyor. En son avkatlarına yaptığı açıklamada ise ateşkes kararının KCK'da olduğunu söylemişti.
Hain saldırı nasıl oldu?
Diyarbakır Silvan ilçesi kırsal kesiminde, teröristlerin attığı el bombalarının etkisiyle ormanlık alanda çıkan yangında 13 asker şehit düştü, 2'si ağır 7 asker yaralandı. Ayrıntılar için tıklayın.

PKK elebaşı Abdullah Öcalan, somut adım için 15 Temmuz tarihini vermişti. İmralı'ya gelen avukatları aracılığıyla şu açıklamayı yapmıştı:

"Barış Konseyi için devletle mutabakata varıldı. 15 Temmuz'un hükmü kalmadı. Yaşanan çatışmalar birbirlerine karşı yapılan misillemelerdir. Şu an ne bir ateşkes durumu var ne de ateşkesi bitiren bir savaş başlangıcı. Çatışmasızlık konusunda kararı KCK verir."

AÇILIM BALTALANDI

PKK açılım sürecini sürekli sabote eden eylemleriyle hiç gündemden düşmedi. 7 Aralık 2009'da 7 askerin şehit olduğu kanlı Reşadiye pususu ve devletin Habur'da PKK'lılara uzattığı iyi niyet adımını şova çevirerek süreci baltalamıştı.

HAVA DESTEKLİ OPERASYON DEVAM EDİYOR

Silvan'ın Bayrambaşı Beldesi Dolapdere Köyü kırsal kesiminde arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan ve 13 askerin şehit, 6 askerin de yaralandığı hain saldırı sonrası operasyonlar yoğunlaştırıldı. Özellikle Silvan, Hazro ve Kulp üçgeninde yoğunlaştırılan operasyonda, kaçan teröristlerin yakalanması amacıyla Mehmetçik bölgeyi didik didik tarıyor.

Teröristlerin yakalanması amacıyla helikopterlerle de havadan destek sağlanırken, bölgeyi iyi tanıyan köy korucuları da operasyona katılıyor.

Bu arada, Dolapdere kırsal kesimindeki çatışma sonrası çıkan yangın da bu sabah saatlerinde söndürüldü.

Çatışmada yaralanan ve durumları ağır olan 2 asker GATA'ya sevk edilirken, yaralı 4 askerin tedavisi ise Diyarbakır Asker Hastanesinde sürüyor..

internet haber
 

Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,753 µs