En Sıcak Konular

4 yılda 4 tane düştü

15 Temmuz 2011 08:56 tsi
4 yılda 4 tane düştü
Türk Hava Kuvvetleri'nde başlangıç jet uçağı olarak kullanılan T-37 tipi uçaklar sabıkalı gözüküyor.

İzmir'de eğitim uçuşu sırasında denize düşen uçakta bir yüzbaşı ve bir teğmen şehit oldu. İzmir Valisi Kıraç, pilotların Güzelbahçe üzerinde arızalanan uçağı, evlere çarpmamak için denize yönlendirdiğini ve büyük bir faciayı önlediklerini söyledi.

İzmir'deki Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda pilot eğitmeni olarak görev yapan yüzbaşı Hasan Öztürk, dün pilot adayı teğmen Erol Er'le birlikte, T- 37C tipi askeri uçakla eğitim için havalandı. Önce Buca yönüne giden 2 pilot, kent çevresinde dolaştıktan sonra, İzmir Körfezi üzerinden geçip Çiğli'deki üsse dönmek için Güzelbahçe üzerine geldi. Bu sırada arızalanan uçak, irtifa kaybetmeye başladı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, pilotlar evlerin üzerine düşmemek için uçağı denize yönlendirdi. Mithatpaşa Caddesi'nin bulunduğu Altınoluk mevkisindeki evlerin çatılarına yakın bir noktadan geçen uçak, sahilden 300 metre kadar açıkta denize çakılarak, pilotlarıyla birlikte sulara gömüldü. Hemen bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanlığı, İzmir Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdürlüğü dalgıçları ve balık adamlar, pilotları ve enkazı aramaya başladı. Bölgeye gelen askeri helikopterler de arama çalışmalarına havadan destek verdi. Görgü tanıklarından Melih Başer, "Uçak, düşmeden önce sahildeki binalara çarpma tehlikesi atlattı. Son anda yön değiştirerek denize çakıldı. Düştükten sonra çok büyük bir patlama oldu" dedi. Ekipler, yaklaşık 2 saat sonra enkaza ulaştı. Yapılan incelemede pilotların, koltuklarında sıkışarak şehit oldukları belirlendi. Bunun üzerine enkaz kurtarma çalışmaları için Karşıyaka'da bulunan İzmir Tersanesi Komutanlığı'ndan bir askeri gemi çağrıldı.

EŞİ 5 AYLIK HAMİLE

Kazanın ardından olay yerine gelen 2'nci Ana Jet Üs Komutanı Tümgeneral Hasan Küçükakyüz, gözyaşlarını tutamadı. İzmir Valisi Cahit Kıraç da "Turizm mevsiminde burada hareketlilik oluyor.Yaptıkları fedakarlıkla büyük bir faciayı önlediler'' dedi. Öte yandan Hava Pilot Yüzbaşı Hasan Öztürk'ün ailesinin Antalya'nın Kumluca ilçesinde yaşadığı, yeni evli olan Öztürk'ün eşinin 5 aylık hamile olduğu öğrenildi. Şehit Öztürk'ün cenazesi, bugün Kumluca'da toprağa verilecek.

4 YILDA, 4 KEZ T-37 DÜŞTÜ

Türk Hava Kuvvetleri'nde başlangıç jet uçağı olarak kullanılan T-37 tipi uçaklar sabıkalı gözüküyor. Daha önce de Manisa, İzmir Mordağı ve Melemen'de düşen uçaklarda son 4 yılda 4 uçak düştü. T-37'ler, 1964 yılında hizmete girdi. Ankara'da üretilen pervaneli KT-1 tipi uçaklarla değiştirilen T- 37'lerin teknik arıza verdiği ifade ediliyor.

Şehit amcası için pilot olmuştu

Acı haber pilot teğmen Erol Er'in İstanbul Maltepe'de oturan ailesini yasa boğdu. Şehit pilot teğmenin yakınları haberi alır almaz baba evine akın etti. Baba Hüseyin Er taziyeleri kabul ederken, evin tek oğlu olduğu öğrenilen Erol Er'in amcasının da 15 yıl önce şehit düştüğü ortaya çıktı. Bir aile yakını, "15 sene önce amcası da şehit olmuştu. Amcası şehit oldu diye pilot oldu" dedi. Şehit Erol Er'in cenazesinin gece saatlerinde İstanbul'a getirileceği bildirildi.

sabah



Bu haber 1,069 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,678 µs