En Sıcak Konular

Kemal Kılıçdaroğlu'nun son çarkı

15 Temmuz 2011 08:37 tsi
Kemal Kılıçdaroğlu'nun son çarkı

AK Parti’nin aldığı yüzde 50 oy için Stockholm sendromu benzetmesinde bulunan Kılıçdaroğlu, geri adım attı.

CHP lideri, “Seçimde beklediğimiz sonucu alamadık diye sorunu halka yükleme gibi bir kolaycılığa asla kapılmayacağız” dedi. Kılıçdaroğlu CHP’nin artık bürokrasiye dayanmayacağının da altını çizdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Stockholm sendromu benzetmesinden geri adım attı. CHP lideri, “Seçimde beklediğimiz sonucu alamadık diye sorunu halka yükleme gibi bir kolaycılığa asla kapılmayacağız. Yüzde 26 bizi tatmin etmiyorsa demek ki bizim çalışmalarımızda bir eksiklik var. Bunu mutlaka gidereceğiz” dedi. Kılıçdaroğlu, seçim sonrasındaki MYK’da beklediği oyu alamamasını ‘kendisini kaçıranlara bağlanan rehineler’ için kullanılan Stocholm sendromuna bağlamıştı.

DEĞİŞİM SANCILI OLACAK

CHP’de değişim sürecini başlattıklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Bu sürecin sancılı olabileceğini hepimiz kabul ediyoruz, kolay değildir değişimi gerçekleştirmek. Hele hele CHP gibi bir partide değişimi yapmak kolay değildir. Sırtını bürokrasiye değil, halka dayayan bir parti yapacağız” ifadelerini kullandı. CHP yemin krizinin sona ermesinin ardından örgüte yönelik yol haritasını belirlemeye çalışıyor. Kılıçdaroğlu, dün il başkanları ile genelmerkezde bir araya geldi. Seçimsonuçlarınınmasayayatırıldığı toplantınınbasınakapalı bölümündeyarımsaat süren sandık bazında seçim sonuçları değerlendirmesi yapıldı.

ÖRGÜT MALİ SIKINTIDA

İllerden gelen raporlar tek tek ele alınırken söz alan il başkanlarının en önemli sorunu ‘maddi yetersizlik’ olarak öne çıktı. İl başkanlarına CHP’nin seçimlerdeki harcamalarıyla ilgili genel bir sunum gerçekleştirildi. Hazine yardımının önemli bölümünü seçim harcamalarına ayıran CHP, örgütün maddi taleplerini karşılayamıyor. CHP, üye aidatları ve bağışlarla mali tabloyu düzeltmeye çalışırken, Kılıçdaroğlu, durumu, “CHP, büyükmaddi olanakları olanbirparti değil, var olan kaynakları en verimli şekilde kullanmaya çalıştık” diye özetledi. 1 Eylül’e kadar örgütün tatil yapmasını isteyenKılıçdaroğlu ise, 1 Eylül itibariyle ‘yoğun’ il gezilerine başlayacak. Kılıçdaroğlu, maddi yetersizlik yaşayan ve Parti Meclisi (PM) seçimli kurultay talep eden il başkanlarına, demokratik tüzük sözünü tekrarladı.

Kurultay için erteledim

Kılıçdaroğlu, il başkanları toplantısını, seçimin hemen sonrası planladığını ancak olağanüstü kurultay talepleri nedeniyle kimseyi etkilemek istemediği için toplantıyı ertelediğini belirtti. Zorlu bir seçim sürecinden geçildiğini, gece gündüz 24 saat çalıştıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, bazı parti yöneticileri tarafından da dile getirilen ‘iller, ilçeler örgüt çalışmadı’ eleştirisine “Böyle bir algı var. Hayır, hepimiz çalıştık’’ karşılığını verdi. Seçimlerde CHP’nin oyunun 5 puan arttığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Siyasi partiler içinde oyunu net olarak artıran tek parti CHP’dir. Bu, önemli bir artıştır. Mütevazı bir artış değildir, çok iddialı bir artış da değildir ama bunu bazı çevreler hezimet olarak sunmaya çalıştılar. Ortada bir hezimet yok. Bir adım attık, bu adımın arkasını getireceğiz’’ dedi.

YEMİNDE MEDYAYI SUÇLADI

Yemin krizi sürecine de değinen Kılıçdaroğlu, “Bizim koyduğumuz tavır, AKP medyasının sergilediği tavır değildir. Bizim koyduğumuz tavır, bir demokrasi krizine çözüm üretme tavrıdır” görüşünü savundu. Kılıçdaroğlu, il başkanlarından, yemin etmeme kararını kamuoyuna duyurduğu ‘demokrasi manifestosu’nu seçmene anlatmasını istedi. Kılıçdaroğlu, CHP’nin tavrının tarihe geçeceğini sözlerine ekledi.

bugün



Bu haber 840 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,856 µs