En Sıcak Konular

Türk toplumu iç huzurunu ve barışını koruyacaktır!

0 0 0000 00:00 tsi
Türk toplumu iç huzurunu ve barışını koruyacaktır! Ulus'taki kanlı saldırı Türkiye'yi kalbinden vurdu. Türkiye'nin önde gelen iki ismi "saldırıların devamı gelebilir" ortak endişesini dile getiriyor. Anlaşılan Türkiye çetin bir yola sokuluyor! Yolun başında durup birlikte düşünelim... 

22 Temmuz'da seçimlere gitmeye hazırlanan Türkiye tekrar kanlı bir saldırının hedefi oldu. Ankara'da patlatılan bomba beş kişinin yaşamını yitirmesine yol açarken, seksenden fazla yaralı olduğu ve bunların on birinin durumunun ağır olduğu belirtiliyor.

Bu bir terör saldırısı mı? Kesinlikle evet. Bu sadece Ulus'taki vatandaşlarımızı değil, tüm ulusumuzu hedef alan, hadi açıkça söyleyelim, alçakça bir saldırı! Bu saldırının arkasında kimlerin olduğu sorusu ise durulması gereken nokta!

Başkentte yapılan bu saldırı sonrasında Genulkarmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ve DYP lideri Ağar "saldırıların devamı gelebilir" endişesini dile getirdi. Bu şu anlama geliyor: Devletin üst düzey birimleri Türkiye'nin bir saldırı dalgası ile karşı karşıya olduğunu düşünüyor. Bu önemli... Çünkü yapılmaya çalışılanın boyutlarını gözler önüne seriyor.

iyibilgi'ye konuşan eski MİT'çi Mahir Kaynak ve Prof. Dr. Hasan Köni saldırıyı kimin yaptığı sorusuna yanıt ararken dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor. İki uzmana göre hemen PKK demeyelim. Çünkü saldırıyı gerçekleştirenlerin amacı Türk toplumunda bu kanıyı oluşturmak. Hatta Köni'ye göre Türk toplumunu kışkırtmak, toplumumuzun dengeleriyle oynamak. Eğer bu saldırıların arkası gelecekse bu işimizin çok zor olduğu anlamına geliyor.

Gazeteci Banu Avar Türkiye'de bir süre önce çıkarılmaya çalışılan "laik-antilaik" geriliminin Türkiye'yi kamplaştırıcı, toplumu bölücü bir amaç taşıdığını belirtiyordu. Türkiye'nin iyiliğini istemeyenlerin bu gerilimi etnik temelde gerilime dönüştürmek istemeyeceğini kimse iddia edemez. Yaşadığımız bu saldırı Türkiye'nin bütünlüğüne yönelik bir saldırı. Türkiye'de kör bir milliyetçiliği yükseltmek isteyenlerin amacının Türkiye'yi iç çatışmalara yönlendirmek olduğu kesin. Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle... Tüm Türk toplumunun tarihinden getirdiği derin sağduyusuna şimdi herşeyden çok daha fazla ihtiyacı var. Türk toplumu bu hain saldırı ile "yönlendirilemeyecek" ya da iç çatışmalara itilemeyecek kadar tecrübeli ve derin erdeme sahip bir halk. Türkiye bu zor eşikten de geçecektir. Hükümetiyle, Genelkurmayıyla, Emniyetiyle devlet bu saldırıların üstesinden gelecektir. Türk toplumu iç huzurunu ve barışını koruyacaktır. Biz buna inanıyoruz.

www.iyibilgi.com



Bu haber 265 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    2,444 µs