En Sıcak Konular

BDP'den 13 şehit açıklaması

14 Temmuz 2011 23:16 tsi
BDP'den 13 şehit açıklaması Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaşanan çatışmalarda 13 askerin şehit edilmesiyle ilgili BDP'den açıklama yapıldı.

BDP Grup Başkan Vekili ve Hakkari Milletvekili Selahattin Demirtaş, olayı basından duyduğunu ve çok çok üzgün olduğunu söyledi. Demirtaş, "Her şeyden önce çok çok üzgün olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Yaşamını yitiren gençlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Türkiye'de bugüne kadar bu mesele yüzünden, bu sorumsuzluk yüzünden yaşanan çatışmalarda yitirdiğimiz her genç bu ülkenin değerleridir. Ortak paydası ve ortak acısıdır." dedi.

Siyasetin çözüm bulamaması, siyasetin cesaretsizliğinin bedelini bugün gençler ödediğini savunan Demirtaş, "Çok acı bir durumdur, bütün bunlarda, olup bitenlerde, Türkiye'de bugün siyaset kanallarından çözüm üretmek yerine siyaset kanallarını çözümsüzlüğe iterek, çözümsüzlük politikalarını üretenler, başka siyasetçiler en büyük sorumludur." ifadesini kullandı.

Bunun son acı olmasını umut ettiğini dile getiren Demirtaş şunları söyledi: "Umut ediyorum bu yaşanan son acı olur. Umut ediyorum siyasetçiler, Meclis başta olmak üzere bu sorunların çözümü konusunda, ülkelere barış getirmeleri konusunda sorumluluk üstlenir, bu hepimizin boynunun borcudur. Bu bütün Türkiye'nin vermesi gereken bir sözdür. Her bir acı olay bunu bir kez daha teyit ediyor. Son derece üzgün olduğumu bir kez daha belirtmek istiyorum. Bunu bizim yürüttüğümüz süreçle doğrudan ya da dolayı bir bağlantı kurmamak gerekir. Bunu doğru bulmuyorum. Biz çözüm arayışlarını bu tür acılar yaşanması diye sürdürüyoruz."

CİHAN

Bu haber 950 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,687 µs