En Sıcak Konular

Erdoğan: Teröre karşı birlik olmalıyız

0 0 0000 00:00 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulus’taki patlamanın bir kere daha güçlü bir şekilde birlik beraberlik ve dayanışma içinde teröre karşı el birliği yapılması gerektiğini gösterdiğini söyledi.

      Erdoğan, Ulus’da patlamanın meydana geldiği yerde incelemelerde bulundu.
      Başbakan Erdoğan, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, terörün en gaddar uygulamalarından birinin bugün Başkentte Ulus Semti’nde günün en hareketli saatlerinden birinde yaşandığını söyledi.
      Terörün nerede, kimi, nasıl ve ne zaman vuracağının belli olmadığını kaydeden Erdoğan, bu olayın güvenlik güçlerinin tüm tedbirleri en geniş kapsamıyla almış olmalarına karşın yaşandığını söyledi.
      Bu olayın bir kere daha güçlü bir şekilde birlik beraberlik ve dayanışma içinde teröre karşı el birliği yapılması gerektiğini gösterdiğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:
      "Terörün dünyada, bütün ülkelerde, Amerikası, İngilteresi, İspanyası, İtalyası her yerde neticeler aldığını hep görüyoruz. Ve her zaman birşeyi tekrar ettim; teröre karşı uluslararası bir mücadele platformunun oluşturulması gerekir. Nitekim şu anda bir kere daha böyle bir gereklilik ortaya çıktı.
      Hükümet olarak tüm birimlerimizle, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu olarak en geniş anlamda bu mücadelenin sürdürülmesine yönelik daha yeni tekrar toplantılar yapıldı. Ve önümüzdeki haftalar ve aylara yönelik olarak özellikle de bu yaz aylarına yönelik olarak çok daha hassas tedbirler içindeyken böyle bir olayla karşı karşıyayız." Erdoğan, olayda biri Pakistan uyruklu olmak üzere 5 kişinin öldüğünü 60’ı aşkın kişinin de yaralandığını söyledi. Bu yaralılardan 4’ünün de Pakistan vatandaşı olduğunu belirten Erdoğan, tüm yaralılara şifa dileğinde bulundu. Yaralıları tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret edeceklerini kaydeden Erdoğan, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.
      Bir soru üzerine güvenlik güçlerinin olayla ilgili araştırmalarını bütün hassasiyetleriyle sürdürdüğünü bildiren Erdoğan, "Bu çalışmaların ardından çıkacak sonuç neticesinde tabii ki atılacak adımlarımız olacaktır. Bunlarda açıklamalar gerektiğinde ilgili arkadaşlarımız sizlere bu açıklamaları yapacaklardır" diye konuştu.
      Erdoğan ilk gelen bilgilerin hangi terör örgütünü işaret ettiği yönündeki soruya "Şu anda böyle bir şey söz konusu değil. Bu konuda herhangi bir açıklama, araştırma çalışmaları emniyet mensubu arkadaşlar yapsınlar ondan sonra. Biliyorsunuz bu tür açıklama bu işin propagandasını yapmaktır. Terörün en önemli amacı da propagandasını yaptırmaktır" yanıtını verdi.
      Başbakan Erdoğan, bir başka soru üzerine de terörle mücadelenin hep birlikte el ele yapılması, bu mücadelenin sonunda da Türkiye’nin bu olaylardan en az zararla çıkmasının sağlanması gerektiğini ifade etti.
      Erdoğan, "Ve bunu hep birlikte şu anda Hükümet olarak yapıyoruz" dedi.
      Erdoğan, bir soru üzerine uzmanların şu anda patlamayla ilgili teknik çalışmaları yaptıklarını belirterek, "Bir canlı bomba mıdır, yoksa bir paket midir onları çalışmaların neticesinde açıklarız" diye konuştu.
     


 

 



Bu haber 374 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,498 µs