En Sıcak Konular

Çin'den Birleşmiş Milletler'e Suriye çağrısı

14 Temmuz 2011 15:46 tsi
Çin'den Birleşmiş Milletler'e Suriye çağrısı Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hong Lei, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Suriye konusunda alacağı herhangi bir kararın, bu ülkedeki gerginliğin sona ermesine, tüm taraflar arasındaki anlaşmazlıkların siyasi yollarla çözülmesine ve bölges

Pekin'deki olağan basın toplantısında gazetecilerin Libya Temas Grubu'nun İstanbul'da yapacağı toplantı ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Suriye hakkında aldığı kararın bazı ülkeler tarafından engellendiği iddiası ile ilgili soruları cevapladı.

Sözcü Hong, Suriye'de ilgili tarafların diyalog yoluyla anlaşmazlıkları çözmek için harcadıkları çabayı olumlu karşıladıklarını ifade etti.

Suriye'deki ilgili tarafların katıldığı toplantı, 12 Temmuz'da sona erdi. Toplantının bitiminde yayınlanan bildiride, Suriye hükümetinin, Ulusal Diyalog Konferansı'nın düzenlenmesi için muhalefet partilerinin yanı sıra, çeşitli çevrelerden ünlü isimlerle görüşmeyi sürdüreceği bildirildi.

Çin yönetimi uluslararası toplumun Libya krizini çözmeye yönelik çalışmalarına siyasi yönlendirme sağlamak ve bu çalışmaları koordine etmek amacıyla oluşturulan "Libya Temas Grubu"nun İstanbul'da yapılacak toplantısına davet edildiklerini, ancak katılmayacaklarını açıkladı.

Sözcü Hong, Libya Temas Grubu'nun işlevi ve operasyon yöntemlerinin daha fazla incelenmesi gerektiği ileri sürdü. Çinli yetkili konuyla ilgili detay vermedi.

Bu arada toplantı sonunda her hafta iki kere rutin olarak düzenlenen basın toplantılarının 1 Eylül'e kadar tatile girdiğini açıklayan Sözcü Hong, yerli ve yabancı tüm basın mensuplarına iyi tatil dileğinde bulundu.

Bu haber 1,153 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,477 µs