En Sıcak Konular

DTK'dan 'yemin krizi' toplantısı

14 Temmuz 2011 13:58 tsi
Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK),BDP ve AK Parti görüşmesinden sonra yemin krizi ile ilgili gelişmeleri ele almak üzere olağanüstü toplandı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Daimi Meclisi, günlerdir tartışılan ve önemli kararlaşmaların sağlanacağı belirtilen olağanüstü toplantısı başladı. BDP Diyarbakır İl Binası'nda bulunan Vedat Aydın Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya, DTK Eşbaşkanları Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk, BDP Eş Genel Başkanları Hamit Geylani ile Filiz Koçali, tüm BDP grubu milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum örgütü, kadın ve gençlik temsilcileri, aydın, yazar, gazeteci, kanaat önderleri ve halk delegelerinin aralarında bulunduğu 850 delege eksiksiz katıldı.


Toplantı salonunda Türkçe ve Kürtçe "Çağdaş bir mücadele ruhuyla Demokratik Özerkliği kuracağız", "Ji Kurdistana Xweser a Demokratik ber bi Komala Tırkiyeyê ya Demokratik" ve "14 Temmuz direniş ruhuyla Özerk Kürdistan'a yürüyoruz" pankartları dikkat çekti. Kimi delegelerin ulusal kıyafetleri ile katıldığı toplantı, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına yapılan saygı duruşu ile başladı. Toplantı basına kapalı devam ediyor.

Gündemde vekillerin andiçmesi var

Tutuklu milletvekillerinin serbest bırakılmaması, Hatip Dicle'nin Meclis'e gitmesinin önünün tıkanması, hükümetin çözüm için adım atmaması, askeri ve siyasi operasyonların artması gibi gündemleri tartışacak olan DTK'nin, söz konusu konulara ilişkin önemli kararlaşmalara gideceği belirtildi. Toplantının en önemli gündem maddesi ise Demokratik Özerklik modeli olacak.DTK, modele ilişkin de önemli bir kararlaşmaya gideceği belirtiliyor. Basına kapalı devam eden toplantı, akşam saatlerinde sonuç bildirisinin açıklanması ile son bulacak. Toplantı salonunda sonuç bildirgesibasına açıklanacak.

ANF

Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,487 µs