En Sıcak Konular

“Halkı kışkırtmaya dönük bir saldırı!”

0 0 0000 00:00 tsi
“Halkı kışkırtmaya dönük bir saldırı!” Ulus’taki saldırı Türkiye’de şok etkisi yarattı. Ancak bu şok çabuk atlatılmalı. Yoksa saldırı asıl amacına ulaşabilir. İyibilgi’ye konuşan Prof. Dr. Hasan Köni “Bu saldırı halkı kışkırtmak için yapıldı, aman dikkat!” diyor.

Türkiye’de kritik seçim öncesinde yine karanlık eller harekete geçti. Bu kez saldırı başkentimize, Ankara’ya yapıldı. Peki, saldırının amacı ne? Uluslar arası ilişkiler uzmanı ve Hayy kitap'tan çıkan "Son Küresel Kart: Amerikan Turanı" kitabının yazarı Prof. Dr. Hasan Köni iyibilgi.com’a değerlendirdi:

Saldırıyı değerlendirmek için Türkiye’deki siyasi gelişmeleri doğru okumak gerekiyor. İlk önce şunu soralım: Bu saldırıyı kim gerçekleştirdi? PKK bunu yapamaz. Daha doğrusu yapmaz. Çünkü seçime girip, DTP’yi 30’a yakın milletvekili ile Meclis’e sokmak istiyorlardı. Tam da seçim öncesinde şimşekleri üzerine çekmek istemezler. Öte yandan bu saldırı MHP’nin oyunu arttırır. Seçim öncesinde PKK niye MHP’ye oy kazandırsın? Ancak buna rağmen yaptılarsa “kafayı yemiş” olmalılar.

Elbette her grubun içinde kontrol edilemeyen fanatikler vardır. PKK içerisinde de böyle gruplar var. Bu gruplar dışarıdan atılan bir kanca ile yönlendirilmiş ve saldırıyı gerçekleştirmiş olabilirler. Bu da ihtimal dahilinde.

Bu saldırının amacının ne olduğu ise açık. Ankara’da yapılan bir saldırı bu… Toplumu heyecanlandırmaya kışkırtmaya yönelik bir saldırı. Bu saldırı ne solun ne de AKP’nin işine yarar. Milliyetçilik yukarı doğru daha çok tırmanacaktır. Orgeneral’in görevden alınmasına bir reaksiyon mudur, tam olarak bilmiyorum.

www.iyibilgi.com



Bu haber 711 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,603 µs