En Sıcak Konular

Taraftar da topa girdi: Temizlenin

14 Temmuz 2011 10:27 tsi
Taraftar da topa girdi: Temizlenin

Türkiye'yi sarsan futboldaki şike iddialarına yönelik soruşturmanın patlak vermesiyle kulüpler arasında gerilim yaşanırken bu duruma taraftarlar da tepkisiz kalmadı.

Beşiktaş, F.Bahçe, G.Saray ve Trabzonspor'un taraftar grupları kendi internet sitelerinden yayınladıkları mesajlarla spor kamuoyuna anlamlı mesajlar verdi.Şike soruşturmasında yaşanan sert tartışmalar kulüplerin ardından taraftar gruplarına da sıçradı. Futbol Federasyonu'nun verdiği kararın ardından 4 büyük takımın taraftar grupları, internet sitelerinden yayınladıkları mesajlarla adeta demeç savaşına tutuştu. İşte taraftar gruplarının gündeme damga vuracak açıklamaları:

ARININ, TEMİZLENİN (ÇARŞI)

Çarşı grubunun internet sitesinin açılış sayfasına konulan açıklamada, mahkemenin kararını vereceği son güne kadar bu olayda ismi geçen Beşiktaşlıların kendileri için masum olduğu belirtilerek, "Onlara önyargı ile bakmayacağız. Ancak diğerlerinin yaptığı gibi arkalarından peşi sıra gitmeyi de reddetmeliyiz'' denildi. Çarşı grubunun açıklaması, kısaca şu ifadelerle sona erdi: "Diyoruz ki, arının... Temizlenin... Masumiyetinizi sadece yargıya değil, bizlere de kanıtlayın. Sizi kucaklayalım. Coşkuyla gücünüze güç katalım. Ama siz de arınıncaya, temizleninceye ve masumiyetinizi kanıtlayıncaya kadar Beşiktaş'la aranıza mesafe koyun."

SUSTUYSAK BİR YERE KADAR (ULTRASLAN)

UltrAslan taraftar grubunun internet sitesinden, "Sustuysak bir yere kadar" başlığıyla yapılan açıklamada, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma sürecinde yaşanan sıkıntılı döneme vurgu yapılarak, "TFF'nin, sadece gecikmeyen adalet isteyen Sayın Başkanımız Ünal Aysal'ı 'Disiplin kurallarını uygularım' diye tehdit etmekte gösterdiği aceleciliği adaletin yerini bulması için göstereceğine inanmak ve Türk futbolunun üstündeki bu kara bulutların bir an önce kaldırıldığını görmek istiyoruz.'' ifadesine yer verildi.

BUGÜN BİZE, YARIN SİZE (ANTU)

Fenerbahçeli taraftarların internetteki buluşma adresi "Antu" ise Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'a, yaptığı açıklama nedeniyle tepki gösterdi. "Antu.com"un açılış sayfasında yer alan "Bugün Bize Yarın Size" başlıklı açıklamada, "Ali Dürüst'ün TFF açıklamasının altına imzasını atarken, siz Ünal Aysal, bugün futbol ailesi tek yürek olmuşken, bu garip açıklamayı yaptınız. Yarın aynı şey Galatasaray'ın başına gelirse ne yapacaksınız? Bugün bize yarın size!" ifadelerine yer verildi.

SINIF AYRIMI KALKSIN (TS TARAFTAR GRUPLARI)

Trabzonsporlu taraftar grupları ise, 3 Temmuz tarihini futbolda milat olarak görmek istediklerini, artık eskisi gibi "İstanbul kulüpleri ve diğerleri'' diye sınıf ayrımına tutulmak istemediklerini bildirdi. Trabzonsporlu "61 Gençlik'', "Trabzonlu Gençler'', "Vakfıkebirliler'', "1461 Meydan'', "Yomralılar" ve "Uzunsokak'' adlı taraftar grupları adına basın açıklaması yapan Özgür Özal, "Her zaman şunu söyledik: 'Her kim kendi menfaatleri doğrultusunda Türk futbolunun kirlenmesine sebep oluyorsa o takım ve kişiler en ağır şekilde cezalandırılsın.' Hatta bu Trabzonspor Başkanı Sadri Şener dahi olsa. Trabzonspor'umuzun küme düşürülmesini bile temiz futbol adına kabullenebileceğimizi söyledik." ifadelerine yer verdi.

zaman



Bu haber 798 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,800 µs