En Sıcak Konular

'Yangının içine itiyorlar'

14 Temmuz 2011 09:28 tsi
'Yangının içine itiyorlar' Başkasının hesabını Türkiye'ye gördürmek...

Prof. Dr. Sedat Laçiner'in, Star gazetesindeki köşe yazısından ilgili kısım:

Türkiye’nin etrafı kaynamaya devam ediyor. En önemli faylar aynı anda kırılıyor. Irak işgalinden sonra şimdide de Libya ve Yemen kaos içinde. Suriye ve Mısır’da olaylar bir türlü durulmuyor. İran BM’in ve Batı’nın ağır yaptırımları altında... Lübnan da kaosa düştü düşecek. Tüm Arap dünyasında nefesler tutulmuş vaziyette. Petrol zenginleri bile, geçmişten farklı olarak, koruma altında değiller. Üstelik bu kez sadece doğu komşularımızda değil, Avrupa’da da ciddi sorunlar var. AB üyesi olmasına rağmen komşumuz Yunanistan iflas etti. Dahası İrlanda, İspanya, Portekiz, hatta İtalya bile ekonomisi çökebilecek AB üyeleri arasında sayılıyor. Siyasi çöküş batımızda da önce sosyal, ardından da siyasal huzursuzluklara yol açabilir.

Böylesine devasa bir istikrarsızlık bölgesinde Türkiye ‘istikrar adası’ olmakla övünüyor. Son verilere göre Türkiye büyüme hızında dünya şampiyonu oldu. Fakat Ankara’da herkes biliyor, yangın olan mahallede tehlikeden uzak durabilmek mümkün değil. Komşularımızın neredeyse tamamında kriz varken bizler huzur içinde olamayız. Üstelik bazıları Türkiye’yi de krizlerin içine çekmeye çalışırken: Biliyorsunuz Suriye ve Türkiye arasındaki anlaşmazlıklar bazılarını inanılmaz bir şekilde mutlu ediyor. Bu çerçevede Suriye ve İran bir yandan Türkiye’ye karşı fitlenirken, diğer taraftan Türkiye’ye “hadi sen aslansın, bu Esad’ın hakkından ancak sen gelirsin” denilerek Türkler gaza getirilmeye çalışılıyor. Maksat belli, başkasının hesabını Türkiye’ye gördürmek, bunun sonunda da Türkleri yeniden Batı kapılarında dilenir hale getirebilmek.

Ahşap evler

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun son açıklamaları Ankara’nın krizlerin içine çekilmemek için ortaya koyduğu gayretlerin açık göstergesi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Bulgaristan ziyareti de aynı bağlamda değerlendirilebilir. İran ziyaretinde ne dedi Davutoğlu, “biz bölgedeki ülkeler, yan yana duran ahşap evler gibiyiz. Birimiz yanarsak, hepimiz zarar görürüz.” Böylece hem İran’a, hem de Suriye’ye çok güçlü bir şekilde “Batı’yla bir olup size zarar vermeyiz” mesajı verilmiş oldu.



Bu haber 1,301 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,235 µs