En Sıcak Konular

Bu keser sahibini de keser

0 0 0000 00:00 tsi
Bu keser sahibini de keser Bu olayın altındaki tezgahı biliyoruz! Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm birimleri de biliyor! Terörle Mücadele Yüksek Kurulu’da, MİT ve askeri istihbaratta da biliyor. Şimdi diyoruz ki; 1. Bu meseleyi hemen siyaset üstü duruma getirin ve günlü

Türkiye’nin son 2 aylık süreç içinde yaşadığı tüm iç politik çekişmelere rağmen, aslında güvenlik ve istihbaratla ilgili üm birimleri aktif haldeydi. Ankara’da bugün gerçekleşen patlama ve benzerleriyle ilgili beklenti açıkça resmi raporlara ve toplantılara yansımıştı.

Özellikle önümüzdeki yaz dönemine ilişkin olarak bu tür “hamle”ler bekleniyordu. Ama şu da biliniyordu. Bu olası eylemler ve Ankara’daki eylem, Türkiye’deki seçimlerde, şu ya da bu nedenle arzu etmediği sonuçları değiştirmeye çalışan “besleyicilerin, arkadaki odakların” işi olacaktı!

Bu kimseye yaramaz!

Yani açıkça Türkiye’nin “geleceği”ni şekillendirmek iseyen, dengeleri sarsmak isteyen ve politik mühendislik konusunda uzman “yabancı” güçlerin ülkemizde yapmak istedikleri budur.

Bu yüzden olaya yönelik iki soru sormak gerekiyor. Neden şimdi? Kimin işine yarar? Şimdi çünkü Türkiye yeni bir döneme, yeni bir seçime, siyasi yapısını baştan yapılandırmaya gidiyor. Üstelik bunu tüm çekişmelere rağmen yine de sağlıklı biçimde yapıyor.

Kimin işine yarar? Herhangi bir partinin güçlenmemesi, “onların” menfaatlerine aykırı bir siyasi gücün oluşmamasını isteyenlerin. Bu yabancı güçlerin kim olduğunu ve ne istediklerini, kimlerden rahatsız olduğunu bulmak için azıcık düşünmek yeterli.

Olay şimdi çok sıcak ve bu bakışın detaylarını elbette netleştirerek haberleşireceğiz ama şu an için daha önemli nokta şu… Bu kimin işine yaramaz? Çok basit. Türkiye’nin, yani bizim. O halde yapılması gereken basit.

Türkiye’deki siyasi ya da değil tüm odakların günlük hengameyi elinin tersiyle bir kenara itmesi ve tehlikeli işaretler veren olayı tamamen ve taviz vermez biçimde, “siyaset üstü” bir mesele olarak kabul etmesi.

Akıllı olduğumuzu göstermek zamanı

Tüm kurumların liderlerinden her birimize kadar düşen görev, bu saldırının tahrik etmesi olası kesimlerin yapması gereken şu… “Bu kimsenin işine yaramaz, hepimize zarar verir. Kendi sorunlarımızı kırıp dökmeden kendi içimizde hallederiz. Ama şimdi birbirimizi korumak zamanı” demek ve yapmak!

Nasıl mı? Sadece bu olaydan hemen sonra açıklama yapan Başbakan ve Genelkurmay Başkanı’nın açıklamalarını tekrar tekrar okuyun! Her ikisi de hem faillerin hem de ne yapmamız gerektiğinin işaretini veriyor.



Bu haber 251 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,800 µs