En Sıcak Konular

Hamaney komplolara dikkat çekti

12 Temmuz 2011 16:36 tsi
İran İslam İnkılabı Rehberi, ABD başta olma üzere düşmanların, komplo ve yaptırımlarla İslam inkılabının yenilmesini amaçladıklarını söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti’ne düşman olan Amerika ve yandaşlarının komplolarına işaret eden İslam İnkılabı Rehberi, düşmanların, komplo ve yaptırımlarla İslam inkılabının yenimesini amaçladıklarını söyledi.

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre, İran ve Tahran Ticaret Odası Başkanlık Heyeti Üyelerini bu sabah kabul eden İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamaney, Ekonomik Cihad’a işaretle, bu büyük cihatta başırılı omanın şartının ülke şartlarını iyi algılayarak onu ümit verişi şekilde kamoyu ile paylaşmak olduğunu ifade etti.

Çeşitli konularda olmak üzere özellikle ekonomik meselelerde ülkenin katettiği ilerlemelere işaret eden Ayetullah Hamaney, bu ümit verici bakışın, sunulacağı her çeşit anlaşma ve projenin açıklanmasında menfi bakış ve karalamayı önleyeceğini, çünkü ümit ve neşenin gölegesi hakim olacağını hatırlattı.

Anayasa’nın 44. ilkesinin ülke ekonomisinde yeni rayların döşenmesine, ekonomik meselelerin diğer yönlere çekilmesine yol açtığını ifade etti.

İslam İnkılabı Rehberi, Ticaret Odası’nda faaliyet yapan kişilerin ülkenin bulunduğu şartlarda sorumluluk duydusu ve ümit ile çalışmaları gerektiğini konuşmasına ekledi.

Komplo ve yaptırımla ülkeye darbe vurnak isteyen ABD ve yandaşlarına işaret eden İslam İnkılabı Rehberi, bu baskılardan düşmanların amacı halkı ümitsizliğe sürüklemek ve İslam inkılabını yenilgiye uğratmak olduğunu hatırlatarak, “Onlar Allah yolunda adım atan bu milletin hareketine üstün gelemezler zira bu milletin yürekleri mücahidet ve ümitle dolu olduğundan bütün bu komploların üstesinden geleceğiz”dedi.

Bu görüşmenin başında İran Ticart Odası Başkanı Nahavandiyan, Ticart Odası Başkanlık Heyeti Üyesi Mir Muhammed Sadegi, ve Tahan Ticaret Odası Başkanı Âl-i İshak ekonominin özel sektöre ve kooperatiflere devredilmesi, devlet ile teamül, özel sektörde sorumluluk duygusu, yasalar ve yönetmeliklerin yeniden gözden geçirilmesi, ekonomik alanda Helal standardın hazırlanması, ülkedeki ekonomik kültüründe ciddi olarak revizyon yapılması, global kararlarda ekonomide faaliyet yapanların görüşlerini alınması ve ekonomik alanda cihat yapanlara deste verilmesi konularda birer konuşma yaptılar.

Bu haber 637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,869 µs