En Sıcak Konular

Telekulak skandalına The Sun ve Sunday Times da karışmış

12 Temmuz 2011 15:29 tsi
Rupert Murdoch'un sahibi olduğu International News (IN) medya grubuna bağlı News of The World (NoW) çalışanlarının karıştığı telekulak skandalında her gün yeni gelişmeler yaşanıyor.

Şimdi de medya grubunun diğer gazeteleri The Sun ve Sunday Times'ın, bir önceki İngiltere Başbakanı Gordon Brown'un banka hesapları ve hasta çocuğuna ait sağlık raporlarını gizlice elde ederek bunu şantaj olarak kullandığı ortaya çıktı.

İngiltere'deki birçok gazetenin manşetine taşıdığı olayda eski İşçi partili Başbakan Brown'un, Avustralya asıllı medya patronu Murdoch'un söz konusu iki gazeteye suçlamalar yönelttiği belirtiliyor. Bunun üzerine ise Brown'un hasta çocuğuna ait sağlık raporlarına The Sun gazetesinin, banka hesaplarına ise Sunday Times'ın gizlice ulaşarak bu bilgileri eski Başbakana yönelik kullandıkları öne sürülüyor.

PRENS CHARLES VE EŞİ CAMILLA UYARILMIŞ

Murdoch'un gazetelerine yönelik suçlamalar bununla da sınırlı değil. Kraliyet Ailesi mensuplarının telefonlarının söz konusu gazeteler tarafından gizlice dinlenildiğinin anlaşılması üzerine, Prens Charles ve eşi Camilla'nın telefon konuşmalarında "dikkatli olması" yönünde uyarıldığı kaydediliyor.

Murdoch'un medya grubuna sahip olan Times gazetesi ise bugünkü manşet haberinde telekulak skandalının faturasının patronları Murdoch'a pahalıya mal olacağını yazdı. Rupert Murdoch'un İngiltere medyasındaki varlığını ülkenin en büyük uydu kanalı BskyB'de sahibi olduğu hisselerin oranını yüzde 100'e çıkararak sağlamlaştırmayı umduğunu belirten Times, bu planın artık gelecek yıla ertelendiğini bildirdi. Haberde ayrıca, Murdoch'un uluslararası medya şirketi News Corporation'ın dün New York borsasında yüzde 7 değer kaybettiği ve piyasa değerinin 3 milyar dolar civarında düştüğüne yer veriliyor.

Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,500 µs