En Sıcak Konular

Stefan Füle TÜSİAD'ı ziyaret etti

12 Temmuz 2011 15:28 tsi
Avrupa Komisyonu Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Stefan Füle ve beraberindeki heyet, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD)'ni ziyaret etti. Ümit Boyner başkanlığındaki TÜSİAD Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet, Türkiye-AB ili

Füle ve beraberindeki heyet ile yapılan görüşmede, TÜSİAD tarafı, AB uyum sürecinin temel konularının yanısıra, Kıbrıs sorunu hakkındaki görüşlerini aktardı. dernek Başkanı Ümit Boyner, sorunun çözümünün, Türkiye'nin AB yolunda ilerlemesi açısından önemli olduğu kadar, KKTC halkının ekonomik izolasyonunun sona ermesi için de önemli olduğunu vurguladı. Bu çerçevede, Kıbrıs'ta Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yılsonuna kadar tamamlanması hedeflenen taraflar arasındaki müzakere süreci için ümitli olduğunu belirtti ve AB'nin de bu süreçte BM ile birlikte çalışmasının önemine dikkat çekti.

Vize muafiyeti ve Serbest Ticaret Anlaşmaları konularının da görüşmede gündeme geldiğini belirten Ümit Boyner şu ifadeleri kullandı:

"AB ile ekonomik entegrasyon giderek derinleşiyor. AB iş dünyasının da Türkiye ile yatırım ve ticaret ilişkilerini artırma arzusu çok açık. Bu çerçevede Türkiye'nin ve AB'nin rekabetçi gücünün sürdürülebilmesi açısından, AB'nin üçüncü ülkelerle yaptığı serbest ticaret anlaşmaları sürecine ülkemizin dahil edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Buna paralel olarak AB ülkelerinin Türk vatandaşlarına uyguladığı vize politikası, Türkiye-AB arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkiler açısından çok kısıtlayıcı. 1999'dan beri aday ülke konumunda olan Türkiye'ye uygulanan vize politikası yerine serbest vize geçişi hedeflenmesi gerekiyor. Bu konuda TÜSİAD olarak Avrupa Komisyonu'ndan işbirliği talep ediyoruz."

Boyner, yeni kurulan hükümette Avrupa Birliği Bakanlığı'nın oluşturulmasının Türkiye'nin müzakere sürecine ivme kazandıracağına inandığını da belirtti. TÜSİAD Başkanı, AB süreci ile ilgili de şu ifadeleri kullandı:

"Avrupa Birliği üyeliği, Türkiye'nin sürdürülebilir ekonomik büyümesi ve demokratikleşme süreci için temel referans noktasıdır. AB üyeliği, genel seçimlerin sonucunda yüksek temsil gücüne sahip olan parlamentoda yer alan tüm siyasi partilerin ortak hedefi olmalıdır. Yeni dönemde katılımcı bir yöntemle hazırlanacak olan yeni bir anayasa da bu sürece katkı sağlayacaktır. Sayın Füle'ye, TÜSİAD'ın anayasa sürecine bir sivil toplum kuruluşu olarak katkı yapmaya hazır olduğunu bu vesile ile ilettik."

Cihan



Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,008 µs