En Sıcak Konular

Gök: Telaş içinde alınmış bir karar

12 Temmuz 2011 14:59 tsi
Gök: Telaş içinde alınmış bir karar Yemin krizinin başlangıcında "AK Parti'ye diz çöktüreceğiz." diyen CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, partisinin ''telaş içinde yemin etme kararı aldığını'', ''bunu doğru bulmadığını'' söyledi.

Mecliste basın toplantısı düzenleyen Gök, 11 Temmuz 1789'da Fransa Kurucu Meclisine sunulan İnsan ve Vatandaşlık Hakları Bildirgesi'nde, ''egemenliğin millete ait olduğu'' ve ''suç yargıda kesinleşmedikçe herkesin masum olduğu'' maddelerinin yer aldığını belirtti. Gök, CHP'nin, milletin iradesinin üstünlüğünü dünyaya ilan etmek için aldığı yemin etmeme kararını, söz konusu bildirgenin 222. yıl dönümünde sona erdirdiğini ifade etti.

''Demokratik bir eylem olan yemin etmeme süreci dün sona erdiğinde CHP'nin tutuklu milletvekillerinin Meclis'e gelebilmelerinin yolunun açılması gerektiğini'' kaydeden Gök, şunları söyledi: ''Ancak mutabakat metninde 'tutuklu milletvekilleri' ifadesine bile yer verilmemiştir. O zaman elde somut ne delil vardı ki alelacele yemin kararı alındı? Yani iki hafta öncesine göre bize bu tutumu aldıran gerekçelerden hangisi ortadan kalktı?

Maalesef değişen hiçbir şey olmadığını görüyor ve telaş içinde alınan yemin etme kararını kesinlikle doğru bulmuyorum. Somut bir sonuç elde edilene kadar haklı ve kararlı tutumumuzu devam ettirmeyen partimin bir milletvekili olarak, bu erken alınan karar uymak zorunda olduğumu biliyorum.

'İnsanlık tarihi; demokrasi, insan hakları ve özgürlükler yolunda bedel ödeyenlerle doludur' diyen bizlerin, tarihin, 'ülkemizde insan haklarının evrensel hukukun, demokrasinin, seçme ve seçilme hakkının eksiksiz uygulanması için bedel ödediler' sayfasında yer almak, kazandıklarımızın karşısında en büyük ödül olmaz mıydı?''

İsa Gök, andiçme işlemini yerine getirip getirmeyeceğine ilişkin soruya yanıt vermedi.

4 CHP'Lİ DAHA YEMİN ETTİ

Dün yapılan Genel Kurul'a mazeretli olarak katılamayan CHP Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı, İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün bugünkü Genel Kurul'a katılarak andiçtiler. Pavey, andiçtikten sonra kendi arkadaşlarının yanı sıra AK Parti ve MHP milletvekillerinden de alkış aldı.

AA

Gök, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "AK Parti'ye diz çöktüreceğiz." demişti.



Bu haber 957 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,860 µs