En Sıcak Konular

TFF'ye şok başvuru!

12 Temmuz 2011 14:26 tsi
Bank Asya 1. Lig'den küme düşen Altay, TFF'ye başvurarak takımlarının 'küme düşürülmemesini' talep etti...

Altay Kulübü Başkanı Ahmet Taşpınar, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) şike ve teşvik primi iddialarına adı karışmayan, Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig'den düşmüş takımların, ''küme düşürülmemesini'' talep etti.

Taşpınar, yönetim kurulu adına TFF'ye yaptığı yazılı başvuruda, Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın İstanbul Adliyesi'ndeki görüşmeden sonra ''Delillerin son derece ciddi olduğunu, belirsizliğin sürmesinin kabul edilemeyeceğini ve Federasyon kurullarının eldeki delillere göre süratle karar vereceğini'' açıkladığını belirtti.

Kulüpler Birliğine üye kulüp başkanları ile dün yapılan toplantıdan sonra ise ''Liglerin belirlenen şekilde başlayacağı ve fikstürün çekileceği, durumun iddianamenin hazırlanmasından sonra değerlendirileceği'' yönünde açıklamada bulunulduğunu, bunun futbolseverleri tatmin etmediğini kaydeden Taşpınar, başvurusunda şu ifadelere yer verdi:

''Türk futbolunun şu anda içinde bulunduğu durumun tek yönü 'hangi takımın Şampiyonlar Ligi'ne katılacağı' veya 'kimin şampiyon olarak tescil edileceği' değildir. Madalyonun diğer yüzünde şike ve teşvik primi nedeniyle mağdur olan, küme düşen takımlar olduğu ihtimali de vardır.

Altay Kulübü olarak, konunun sadece Fenerbahçe ve Süper Lig ile sınırlı olmadığı, basına yansıdığı kadarıyla Bank Asya Lig'de de bir çok şaibeli müsabaka ve girişim olduğu, bu sebeple Futbol Federasyonu tarafından tüm kamuoyunun aydınlatılacağı açıklamaların yapılması gerektiğine inanıyoruz.''

Taşpınar, ceza kararlarının futbolun marka değerini azaltmayacağını savunarak, şöyle devam etti:

''Bilakis hileli bir malın uzun vadede marka değerinin yükselmeyeceğine inanıyor, bu durumda ilgililerin cezasız kalmasının ciddi tüm firmaların futbola yapacağı yatırımları engelleyeceğini düşünüyoruz. Kısa vadeli yapılan değerlendirmeler, uzun vadede Türk futbolunun şike, teşvik gibi karanlık eylemler ile birlikte anılması sonucunu doğuracaktır. Yine bu tip eylemler ile zarar gören Altay gibi kulüplerin, yargılama sonucuna göre Federasyon aleyhine, uğradıkları maddi manevi zararlar için yargı yoluna başvurmaları sonucuna yol açabilecektir.

2010-2011 sezonunda şike ve teşvik primi iddialarına karışmayan ancak Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig'den küme düşen takımların, küme düşmelerinin durdurulması ve haklarının iade edilmesi, düşmenin kaldırılması sonucunda oluşacak yeni lig takvimlerinin ivedilikle kamuoyuna açıklanması gereklidir.'' (AA) 

Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,763 µs