En Sıcak Konular

'Kırkpınar maliyetini Başbakan'a söylemeye utandım'

12 Temmuz 2011 14:25 tsi
650. Tarihi Kırkpınar'ın Edirne Belediyesine maliyetinin 1 milyon 200 bin lira olduğu bildirildi.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, 650. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni değerlendirmek üzere, belediye meclis salonunda düzenlediği basın toplantısında, Kırkpınar'ın belediyeye yüklü bir maliyeti olduğunu söyledi.

Sedefçi, maliyetin büyük olmasına rağmen, Kırkpınar'ın Edirne'nin tanıtımına büyük katkı sağladığını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Şuan kaba bir hesap yaptırdım 650. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin maliyeti belediyemize 1 milyon 200 bin lira oldu. Ama yapılan reklam bunun çok üzerinde, buna değdi. Müthiş bir tanıtım yaptık. Edirne 12 gün boyunca karnaval havasında günler yaşadı. Güreşler dört dörtlük geçti. Konserler, otel masrafları, güreşçilerin ağırlanması, dağıtılan ödüller belediyemize epey bir masraf oluşturdu.

Ben şeref tribününde Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la otururken, maliyeti söylemeye utandım. Kültür Bakanlığı yetkilileriyle görüştüm bir miktar para çıkarılacakmış. Hayati Yazıcı bakanımızın da 400 bin lira sözü var, o da gelirse bir nebze rahatlarız.''

KEŞKE GENEL BAŞKANIM KIRKPINAR'A GELSEYDİ

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "Keşke CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırkpınar'a gelseydi." dedi. Bu yıl 650. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin tamamlanmasının ardından bir değerlendirme yapan Başkan Sedefçi; festivalleri, konserleri ve güreşleri ile çok başarılı bir Kırkpınar geçirdiklerini söyledi.

"Bazı insanlar şunlar, şunlar yok. Bu iş olmaz, olamaz, bu yapılamaz diyerek ellerini ovuşturarak beklediler. Ama avuçlarını yaladılar." diyen Sedefçi, Edirne'nin ulusal ve uluslararası basında hak ettiği yeri aldığını kaydetti.

Kırkpınar'da en büyük olayın Başbakan'ın Edirne'ye gelmeleri, şeref vermeleri olduğunu açıklayan Sedefçi, Kırkpınar öncesinde Başbakan'ı, CHP Genel Başkanı'nı ve Meclis Başkanı'nı davet etme imkanı bulduklarını ifade etti.

Sedefçi, "Sayın Başbakan, sağ olsun geldiler. Ama sayın genel başkanım gelemediler. Gönül isterdi ki o da gelseydi. Beraber, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne, tüm bekleyen insanlara orada iki liderin Kırkpınar alanında dostluk barış mesajları vermesini isterdim. Bu düşünceye sahiptim. Ve sayın genel başkanım gelseydi. Ona layık bir hediye hazırlamıştım. Onu verecektim. Ama gelmediler. Keşke gelseydiler. İnşallah 2012 yılındaki Kırkpınar'a şeref verirlerse yine davetimi yapacağım. Burada görmekten mutluluk duyacağım." diye konuştu.

"Sayın Başbakan'la iki saate yakın bir beraberliğimiz oldu." Edirne Belediye Başkanı Sedefçi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben Edirnelilerin belediye başkanıyım. Her ne kadar CHP'li belediye başkanı olsam da belediye başkanlığı yaptığım süreçte hiçbir zaman CHP'li gibi değil, Edirne belediye başkanlığını öne çıkartan bir insanım. Şu anda eleştiriliyorum bazı partililerim tarafından. Ben Edirne belediye başkanıyım. Yalnız CHP'lilerin değil. Tüm halkın belediye başkanıyım. Ben nasıl tüm halkımın belediye başkanıysam sayın Başbakan da AK Parti'nin Genel Başkanı olarak buraya gelmedi. Başbakan sıfatıyla geldi. Sayın Başbakanım, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'dır. Ben Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na altın kemer taktım."

Daha önce Süleyman Demirel'e, cumhurbaşkanlığı döneminde altın kemer taktığını anlatan Sedefçi, "Ahmet Necdet Sezer, cumhurbaşkanı iken davet ettim, gelseydi ona altın kemer takacaktım. Sayın Abdullah Gül Cumhurbaşkanı sıfatı ile Edirne'ye geldi. Ona Altın kemer taktım. İnşallah bir dahaki süreçte sayın genel başkanım Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakanlığa gelir ona da altın kemer takmaktan büyük şeref duyarım. Burada siyaseti değil, Edirne'yi düşünmek zorundayım." açıklamasını yaptı.

Edirne Belediye Başkanı Sedefçi, Başbakan'ın Kırkpınar'a gelişinin Edirne'ye 50 milyon TL'lik bir değer getirdiğini sözlerine ekledi.

A.A.



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,049 µs