En Sıcak Konular

Egemen Bağış: CHP görevini yerine getirdi

12 Temmuz 2011 13:46 tsi
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, CHP'nin yemin kararını değerlendirdi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, CHP'nin yemin boykotuna son vermesiyle ilgili olarak, yapılan bu yeminin rötarlı bir yemin olduğunu, milli iradenin kendilerine verdiği görevi yerine getirdikleri için olumlu karşıladığını söyledi.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın (Ulusal Ajans) Avrupa Birliği Bakanlığı’na devri yapıldı. Devir teslim sırasında soruları cevaplayan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, gazetecilerin 'CHP’nin dün mecliste yemin etmesiyle ilgili neler düşünüyorsunuz?' sorusu üzerine bu yeminin gecikmiş rötarlı bir yemin olduğunu söyledi. Milli iradenin verdiği görevi yerine getirmeleri nedeniyle olumlu karşıladığını ifade etti. Bağış, bundan sonraki süreçte özellikle Avrupa birliği konusunda CHP, MHP ve meclise gelmemiş olan bağımsız milletvekillerinin desteğini önemsediğini aktardı.

Gazetecilerin 'Basın yayın kuruluşlarında Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın bu akşam Türkiye’ye gelecek olan Stefan Fle’ye randevu vermedikleri haberlerinin yayınlandığı bu olayında Avrupa Birliğine tepki olarak yapıldığı söyleniyor. Bu konuda neler söylersiniz?' sorusu üzerine Bağış, "Sayın Cumhurbaşkanımız Bulgaristan da, Sayın Başbakanımız daha yeni hükümet kurdu. Dün hükümet programıyla ilgili mecliste tartışmalar vardı.

Bu hafta Başbakan’ımız için yoğun bir hafta. Randevu verememe konusuna çeşitli anlamlar yüklemenin faydalı olacağına inanmıyorum." dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın toplumlar arası diyaloğa, işbirliğine, bütünleşmeye katkıda bulunduğunu söyledi. Bu kurumun Avrupa da Türkiye’nin daha iyi tanınmasını sağladığını ifade etti. Avrupa Birliği Bakanlığı’nın bizden aldığı bayrağı daha ileriye taşıyacağını belirtti.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın Avrupa Birliği Bakanlığı’na devriyle ilgili olarak konuşan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Bu kurumun 172 bin insanımızı Avrupa ile bütünleştirdiğini söyledi.2010 yılında yaklaşık 38 bin insanımızın Avrupa Birliğine Ulusal ajansın sağladığı imkânlarla gittiğini ifade etti. Bu yıl için 40 binin üzerinde vatandaşımızın Avrupa’daki dayanışma programlarına katılmasını öngördüklerini belirtti.

cihan



Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,349 µs