En Sıcak Konular

Erdoğan AKP'li vekilleri uyardı: Kaymak iftarlara gitmeyin

12 Temmuz 2011 13:26 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletvekillerinden kısa bir tatil yaptıktan sonra şehirlerine dönmelerini ve halkın sorunlarını dinlemelerini istedi.

 Milletvekillerinden Ramazan ayında şehirlerin yoksul hanelerini özellikle ziyaret etmelerini isteyen Erdoğan, uçağı tütmeyen evleri bulup onlarla yakından ilgilenmenizi bekliyorum. O kaymak iftarlarına gitmeyin. Zengin iftarlarına gitmeyin." dedi.

Erdoğan, 24. dönemin ilk grup toplantısında, milletvekillerini uyardı. Erdoğan, milletvekillerinin yoğun bir dönem geçirdiklerini belirterek, kısa bir tatilin ardından seçmenleriyle buluşmalarını istedi. Erdoğan, "Tatil dönemi bizim için yan gelip yatma dönemi olmasın. Milletvekilliğinin kaderi budur. Bize durmak yakışmaz. Kısa bir tatil. Kısa bir tatilden sonra tüm milletvekili arkadaşlarımın vatandaşla kuçaklaşmasını, kaynaşmasını ve Ankara'ya dönünceye kadar şehrin ve hemşerilerin sorunlarıyla hemhal olmasını özellikle rica ediyorum." dedi.

Ağustos ayında Ramazan ayının başladığını hatırlatan Erdoğan, "Şehirlerin yoksul mahallerini, yoksul hanelerini özellikle ziyaret etmenizi, uçağı tütmeyen evleri bulup onlarla yakından ilgilenmenizi bekliyorum. Garip gurebayı bulun. Onun yer sofrasına oturun. Onlarla beraber yemeğine kaşık sallayın. Bunu yaparken normal yapın, olağan yapın. Birilerinin yaptığı gibi yapmayın. Sanal olmasın, doğal olsun. O kaymak iftarlarına gitmeyin. Zengin iftarlarına gitmeyin. Biz fakir fukara sofrasında bulunalım. İşin bereketi burada. Çünkü biz ne dedik? Biz 'kimsesizlerina kimsesiyiz' dedik. Yola böyle çıktık. Öyleyse bunun gereğini yapın. Her akşam başka yerde. Bir tek evde değil, bir kaç evde. Çayını içer, eksiklerini tespit edersiniz. İşsizlik noktasındaki durumuna bakarsınız. Biz bunların hepsine sosyal dayanışma ve yardımlaşmayla birlikte o imkanı sağlayacak güce sahibiz. Yani arayalım bulalım tıpkı Ömer gibi ona çare olalım." diye konuştu.

Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,875 µs