En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan'dan açıklama

12 Temmuz 2011 12:34 tsi
Başbakan Erdoğan'dan açıklama Başbakan Erdoğan, CHP'nin yemin boykotunu Nasreddin Hoca fıkrasıyla eleştirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''CHP'nin boykotu Nasreddin Hoca fıkrası gibi. CHP bir boykot icat etti ama kendisinin bile hoşuna gitmedi.'' dedi.

Erdoğan, AK Parti grubunda yaptığı konuşmasında, CHP’lilerin cezaevindeki arkadaşlarının cezaevinden serbest bırakılmadan yemin etmeyeceklerini söylediklerini hatırlatan Erdoğan, "Dün geldiler ve genel kurulda yeminlerini ettiler. İşte bunlar bu. Benim vatandaşım, benim halkım bunları görmüyor mu? Görüyor. Ne diyor. Arkadaş siz doğru konuşmuyorsunuz, dürüst değilsiniz. Omurgalı değilsiniz diyor. Bunların durumu bu.” dedi.

CHP’nin yemin boykotunu Nasrettin Hoca'nın fıkrasıyla eleştiren Erdoğan, "(Hoca alimsin, bilgilisin, tecrübelisin lakin bugüne kadar bir icat yaptın mı, bir keşifin oldu mu?) demişler. Hoca, ‘Ekmekle kar yemeyi ben keşfettim’ demiş. ‘Ama benim bile hoşuma gitmedi’ demiş. CHP’nin yaptığı bu. Bir boykot icat etti ama kendisinin bile hoşuna gitmedi. CHP dün bu yanlıştan döndü. Yemin ederek nihayet milli iradenin gereğini yerine getirdi. CHP’nin bu sefer ki çark edişinin diğerleri tersine hayırlı bir adım olduğuna inanmak istiyor, böyle umuyor, böyle temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

BDP'YE 'YEMİN ET' ÇAĞRISI
BDP’nin de aynı şekilde emin etmelerini, hatta önce kayıtlarını yapmalarını isteyen Erdoğan, "Bu yaz tatilini yeminsiz milletvekili olarak arazide dolaşmayı onlar da bırakmaklı. Onlarda en geç yarın bu yemini yapmak suretiyle parlamentodaki yerlerini almalıdırladır diye döşünüyorum. İkiye bir ‘bizi dışladılar, biz dışladılar’. Hayır hayır sen kendini dışlıyorsun. Diyarbakır’da toplantı yapmak neyine ya. Toplantı yapılacak yer Ankara. Sen bir defa adresi şaşırdın. Doğru adresi bu. Adres yanlış. Grup toplantını yapacaksan gel burada yap. Diyarbakır’da belediye meclisi üyeleri, il genel meclis üyeleri toplantı yapar. Milletvekillerinin toplantı yapacağı yer burasıdır." diye konuştu.

"ER GEÇ YEMİN EDECEKLER"
Konuşmasında BDP’lileri eleştiren Erdoğan, "Meselenin sorumlusu olarak hükümeti görenler, uzlaşma yerine tehditler savuranlar göreceksiniz er ya da geç CHP gibi gelecekler, yeminlerini edecekler. BDP olmasa da bu Meclis çalışır ve hizmet üretir arkadaşlarım. Bu yasalar açık ortada. Bunları geçmişte kendileri yaptılar. Biz geldik bu yasaları bulduk, bunlarla çalışıyoruz." dedi.
 
cihan



Bu haber 661 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,598 µs