En Sıcak Konular

Türkiye'yi nasıl sıkıştıracaklar?

12 Temmuz 2011 10:35 tsi
Türkiye'yi nasıl sıkıştıracaklar? Kıbrıs-Atina-Tel Aviv...

Akşam gazetesi yazarı Hüsnü Mahalli'nin köşe yazısından ilgili kısım:

Mavi Marmara saldırısından sonra Türkiye ile ilişkileri bozulan Tel Aviv yaşadığı ekonomik ve mali krizi fırsat bilerek Yunanistan'a özel ilgi gösterdi ve çok hızlı bir şekilde Atina ile her alanda yoğun ilişkiler geliştirdi. Bu yeni ilişkiler sonucu Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolas Papulyas dün İsrail'i ziyaret etmek zorunda kaldı. Kaldı diyorum çünkü Yunanistan'ın eski dışişleri bakanı olan Papulyas yaşamı boyunca İsrail düşmanı olmuş ve hep Filistin halkının haklı davasına destek vermişti. Papulyas İsrail gazetelerine verdiği demeçte ''Türkiye ile ilişkileri bozulan İsrail bizlere yanaştı'' türünden demeçler verdi. İsrail'in iflastan zor kurtulan bir ülke olan Yunanistan üzerinden Türkiye'yi nasıl sıkıştıracağı gerçekten merak konusudur.

Yunanistan yalnızca Rumların temsil ettiği Kıbrıs Cumhuriyeti ile birlikte ancak Türkiye'nin AB yolunu tıkayabilir. Yani İsrail, Ortodoks Yunanistan'ı kullanarak ABD'deki Rum lobisini Yahudi lobilerle el ele verdirip yine Ortodoks Ermenistan'ın söylemlerine kışkırtıcı bir şekilde destek verdirebilir ve kendince Türkiye'yi sıkıştırabilir ya da İsrail, tüm bu olası planlarını Türkiye'ye karşı şantaj olarak kullanabilir ve Başbakan Erdoğan'a Yunanistan Cumhurbaşkanı Papulyas gibi ideolojik tavizler verdirmeyi amaçlayabilir.

ABD yönetimi ve ABD'deki güç merkezleri ne yaparsa yapsın Tel Aviv'in arkasında durduğu sürece İsrailliler bu huylarından asla vazgeçmeyeceklerdir. Çünkü bu İsraillilerin genetik ve ideolojik karakteridir. Çünkü İsrailliler bu ideoloji gereği dünyaya egemen olmak üzere Osmanlı'yı çökertmiş ve kendi devletlerini 1947'te Filistin halkının toprağı üzerinde kurmuştu. İsrailliler ideolojik amaçlarına varmak için hiçbirimizin aklına gelmeyecek sinsi, kirli ve karanlık yol ve yönetmelere başvurdular ve vuracaklardır. Türkiye'yi sıkıştırmak için Yunanistan ve Kıbrıslı Rumlarla ilişkiler geliştirmek ve hatta KKTC'ye yoğun ilgi göstermek bu yol ve yöntemlerin en basit ve kolay olanıdır.



Bu haber 1,464 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,301 µs