En Sıcak Konular

Yemin krizini bitiren metin

11 Temmuz 2011 15:44 tsi
AK Parti ile CHP'nin üzerinde anlaşmaya vardığı ve gazetecilere dağıtılan mutabakat metninde şu ifadeler kullanıldı:

- Siyaset kurumu için sorunların gündeme getirileceği, tartışılacağı, değerlendirileceği ve çözüm bulunacağı yegane ortam TBMM'dir. Siyasi partiler sorunların çözümü için TBMM zemininde olmalıdır.

- Yüzde 95 oranında seçim temsili gösteren Meclisimiz tüm partilerimiz için ortak bir zemin oluşturmaktadır. Bu zemin aynı zamanda yeni bir anayasa için de zemin olmalıdır. Tüm yasalar özgürlükleri genişletici şekilde yorumlanmalıdır.

- Anayasa dahil tüm mevzuatın, hukukun üstünlüğü çerçevesinde ve kuvvetler ayrılığı ilkesi dikkate alınarak özgürlükleri genişletici bir anlayışla yorumlanması ve uygulanması gerektiğine inanıyoruz.

CUMHURBAŞKANI GÜL: 'MEMNUNİYET VERİCİ'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP'li milletvekillerinin yemin edecek olmalarının kendisini büyük bir memnuniyete sevk ettiğini belirterek, ''Diyalog kapıları açık olunca, karşılıklı oturulup konuşulunca her şey halloluyor. Ümit ederim ki; BDP'ye bağlı milletvekilleri de Meclise katılırlar, aynı şekilde görevlerini yerine getirirler ve milletvekilliği faaliyetlerini gerçekleştirmeye başlarlar'' dedi.


BAŞBAKAN ERDOĞAN: ''(CHP'LİLERİN ANDİÇECEK OLMASI) HAYIRLI OLDU, GÜZEL OLDU. ZATEN BEKLENTİMİZ DE BUYDU''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'lilerin TBMM Genel Kurulunda bugün andiçmesine yönelik, ''Hayırlı oldu, güzel oldu. Zaten beklentimiz de buydu'' dedi.

Başbakan Erdoğan, TBMM'ye gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

''Birazdan CHP'liler yemin edecek, siz katılacak mısınız?'' sorusu üzerine Erdoğan, ''Meclis'teyim kısmen katılırım, kısmen katılmam'' karşılığını verdi. Erdoğan, ''Nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine ise ''Hayırlı oldu, güzel oldu. Zaten beklentimiz de buydu biliyorsunuz, bunun hep açıklamasını yaptık. 'Çözüm yeri TBMM'dir' dedik. Demek ki aklı selim ile hareket edilirse herşey olur'' diye konuştu.

''TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN BAŞKENTİ ANKARA''

Başbakan Erdoğan, BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, ''Ötekileştirildik, bu sürecin dışında tutulduk'' şeklinde açıklamalarının olduğunun anımsatılması üzerine, şunları söyledi:

''Kimsenin ötekileştirildiği yok. Onların da yeri burasıdır. Bana göre gecikmeden onlar da kararlarını verip... Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti Ankara, demokratik parlamenter sistemin merkezi de TBMM'dir. Onların da geleceği yer burasıdır. Bunun dışında yapılanların hepsi, aslında temsil ettikleri milletvekilliği sıfatı ile uyumlu değildir. İnanıyorum ki onlar da en kısa zamanda gelip, burada yeminlerini yapacaklardır.''



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,300 µs