En Sıcak Konular

Fotoğrafları Yıldırım’ın avukatı sızdırdı iddiası

11 Temmuz 2011 15:41 tsi
Basına şike fotoğraflarını Aziz Yıldırım'ın Ergenekon sanıklarına da avukatlık yapan avukatı Abdullah Kaya'nın sızdırdığı ortaya çıktı.

Türk futbolunu sarsan Şike Operasyonu'nu gerçekleştiren Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bir yandan adli soruşturmayı yürütürken, diğer taraftan da basında çıkan haberlerin kaynağını araştırmakla uğraşıyor. Operasyon kapsamında yakalanan ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a yakınlığı ile bilinen Bülent İbrahim İşcan isimli şahsın 03.07.2011 günü, R.E. ve G.K. isimli avukatları huzurunda alınan ifadesinin, Aziz Yıldırım'ın avukatı olan Abdullah Kaya tarafından Hürriyet gazetesi muhabiri  T.A.'ya verildiğini belirleyen Organize Şube yetkililerinin, tutanak ve üst yazı ile Fatih Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

AVUKATLARA SORULDU

Edinilen bilgilere göre Organize Şube'ye bir gazetecinin durumdan haberdar olarak şikayeti ile başlayan süreç, görevlilerin ifadeye giren avukatlar ile yapılan görüşmeler sonucu aydınlığa kavuştu. Buna göre Organize Şube yetkilileri, ifadeye giren avukatlar ile görüşerek bu avukatların aldıkları ifadeleri kimlere verdiklerini sordu. İfadeye giren avukatların da ifadeleri başka kimlere verdiklerini söylediler. Bunun üzerine söylenen isimleri takip eden polis iddiaları, mobise kamera kayıtları ile de delillendirerek Avukat Abdullah Kaya hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

DİĞER TARAFTAN GİZLİLİK İHLALİ ŞİKAYETİ
Fenerbahçe Kulübü ve Aziz Yıldırım'ın avukatlarının diğer yandan ise 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak müvekkilleri ile ilgili yayın yasağı kararı aldırmak istedikleri kamuoyuna yansıyan haberlerden biriydi. Ayrıca aynı avukat grubu savcılığa, HSYK ve TBMM'ye müracaat ederek soruşturma ile ilgili birçok gizli kalması gereken bilginin medyaya sızdırılarak soruşturmanın gizliliğinin ihlal edildiğine dair soruşturma birimleri ile ilgili şikayetçi oldular.

YAYIN YASAĞI İSTEYEN DE SIZDIRAN DA AYNI
Manidar olan ise bir yandan yayın yasağı kararı aldırmak isteyip bir yandan da soruşturmacıları gizliliğin ihlali ile suçlayan avukat grubu içerisinde yer alan ve Aziz Yıldırım'ın da avukatı olan  Av. Abdullah Kaya hakkında, CMK'nın ilgili hükümleri gereğince avukatlara verilen ifade surtini Hürriyet Gazetesi muhabirine sızdırdığı için polis tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulması oldu.

ERGENEKON VE BALYOZ SANIKLARININ DA AVUKATI
Abdullah Kaya, Ergenekon' soruşturması kapsamında gözaltına alınarak serbest bırakılan emekli Tümgeneral Erdal Şenel'in de avukatlığını yapıyor. Kaya, İkinci Ergenekon davası sanığı Levent Göktaş'ın da avukatlığını yaptı.

AZİZ YILDIRIM FOTOSUNU SIZDIRAN POLİS BİN PİŞMAN
Öte yandan, Aziz Yıldırım'ın ifade fotoğrafını Habertürk'e veren polis memuru hakkındaki işlemler sürüyor. Polis memuru İ.T.'nin ifadesinde “pişman olduğunu” söylediği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre İ.T. “Olayın bu boyuta geleceğini hiç tahmin etmemiştim. Yaptığım yanlışın farkındayım. Bu fotoğrafları E.B.'ye(Habertürk muhabiri) vererek herhangi bir maddi yada manevi çıkar sağlamadım. Tamamen E.B.'ye güvenerek bu fotoğrafları verdim. Çok pişmanım. Bundaki kastım şahsın fotoğraflarının gazetelerde yayınlanması değildi, sadece arkadaşım olan E.B.'yi kırmamaktı” dedi.

yeni akit

Bu haber 766 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,730 µs