En Sıcak Konular

Peres, Gazze filosunu önleyen Atina'ya teşekkür etti

11 Temmuz 2011 13:37 tsi
İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Gazze'ye yönelik yeni filonun önlenmesi çabalarından dolayı Yunanistan'a teşekkür etti.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Dr. Karolos Papulyas, İsrail ve Filistin'i kapsayan 3 günlük ziyaret kapsamında dün gece geldiği bölgede ilk temaslarına İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'le görüşerek başladı.

Kudüs'te, Cumhurbaşkanlığı resmi konutunda gerçekleşen görüşmede Peres, mevkidaşına Gazze filosunun durdurulmasında gösterdiği çabalar için teşekkürlerini iletirken, Yunanistan'ın terörle savaşan, barış yanlısı ülkeler safında yer aldığını belirtti.

Hamas'ı terör faaliyetleriyle uğraşmakla suçlayan Peres, Gazze'de iktidarı elinde bulunduran örgütün İran'dan bölgeye silah kaçırdığını ve barış arayan bir örgüt olmadığını belirtti.

İsrail'in kendi inisiyatifiyle Gazze'den çekilmesine rağmen bunun mükafatını "roket saldırıları" ile aldığını söyleyen Peres, Yunanistan'a ayrıca geçen yıl ülkenin kuzeyinde Karmel Dağı'nda çıkan orman yangınının söndürülmesindeki yardımları nedeniyle de teşekkürlerini iletti ve Yunan uçaklarının ilk yardıma gelen uçaklar olduğunu ve bunu unutmayacakları kaydetti.

Papulyas da görüşmede özellikle ülkesindeki mali sıkıntılar üzerinde durdu.

Daha sonra İsrail parlamentosuna (Knesset) geçen Papulyas, Meclis Başkanı Reuven Rivlin ile bir araya geldi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman ve İsrail muhalefetinin lideri Tzipi Livni ile de görüşecek olan Papulyas, yarın da Yad Vaşem'i (Soykırım Anıt ve Müzesi) ziyaret edip, "Uluslar Ormanı"nda sembolik ağaç dikme törenine katılacak.

Yarın öğleden sonra Ramallah'ta Yaser Arafat'ın mezarında saygı duruşunda bulunduktan sonra Filistin Yönetimi yetkilileri ile görüşecek olan Papulyas, İsrail'den ayrılmadan önce de İsrail Turizm Bakanı Stas Mizeshnikov ile birlikte, iki ülke arasında yatırımlar ve ticari ilişkilerin ele alınacağı işadamları toplantısına katılacak.

Yunanistan Cumhurbaşkanı'na İsrail-Filistin ziyaretleri sırasında Dışişleri Bakanı Stavros Lambrinidis, Kültür ve Turizm Bakanı Pavlos Geroulanos ile Çevre, Enerji ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Yannis Maniatis eşlik ediyor.

38 AKTİVİST SINIRDIŞI EDİLDİ

İsrail, cuma günü Ben-Gurion havalimanı üzerinden gelerek Batı Şeria'ya geçmek isteyen Filistin yanlısı eylemcilerden 38'ini sınır dışı etti.

İsrail radyosunun haberine göre, Filistin yanlısı eylemcilerden 38'i, Lufthansa ve Easyjet havayollarına ait uçaklarla ülkelerine gönderildi.

Radyo, ülkeye girişine izin verilmeyen 85 yabancının ise halen Ramle'deki Givon cezaevinde tutulduğunu bildirdi.

AA



Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,446 µs