En Sıcak Konular

Libyalı iki diplomattan İsrail'e gizli ziyaret

11 Temmuz 2011 11:30 tsi
Libyalı iki diplomatın geçen haftalarda gizlice İsrail'e geldiği ve görüşmeler yaptıkları bildirildi.

Ordu radyosunun haberine göre, Libyalı diplomatlar, İsrail muhalefetinin lideri, Kadima Partisi Başkanı Tzipi Livni ve Knesset üyelerinden, eski bakan Meir Şetrit ile görüştü. Radyo, iki diplomatın isimlendirmediği diğer bazı İsrailli yetkililerle de görüştüklerini kaydetti.

Libyalıların ülkeye giriş için nasıl vize aldıklarının henüz kesinlik kazanmadığı belirtilen haberde, Dışişleri Bakanlığı'nın, İçişleri Bakanı Eliyahu Yişai'nin gelmelerine onay verdiğini söylediğini dile getirdi. Ziyareti düzenleyen Paris'teki İsrail Büyükelçiliği yetkililerinin de konuyla ilgili yorumda bulunmayı reddettiği vurgulandı. İsrail İçişleri Bakanlığı ise, Libyalı diplomatlara İçişleri Bakanı Yişai'nin izin verdiği iddialarını yalanladı.

Radyo, Libyalıların ziyaretlerinin amacının, muhtemelen İsrail tarafındaki yetkilileri, ülkesindeki isyancılara karşı tavrı nedeniyle Batılı ülkelerin sert eleştirisine uğrayan Libya lideri Muammer Kaddafi'ye destek için iknaya çalışmak olarak yorumladı.

Libyalılarla görüşen isimlerden Meir Şetrit ise bu kişilerin diplomat değil işadamları olduklarını ifade etti. Şetrit, "Dünya çapında iş ilişkilerinin yenilenmesi amacıyla Libya'nın imajını yenilemek isteyen insanlardı" dedi. Şetrit, Libyalıların "Herkes sokaklarda bir savaş sürdüğünü sanıyor. Ama ekonomiyle ilgili faaliyetlerin her zaman olduğu gibi devam ettiğinin vurgulanması önemli" dediklerini de aktardı.

Şetrit, Libyalıların kendisiyle görüşmesinin nedenini de "Arap barış inisiyatifini desteklediğimi biliyorlar. Bu nedenle, benimle görüşmenin iyi bir fırsat olacağını düşündüler" sözleriyle açıkladı.

AA



Bu haber 537 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,631 µs