En Sıcak Konular

Bakan Yılmaz'dan, 'Yemin Krizi' açıklaması

11 Temmuz 2011 11:10 tsi
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'dan, 'Yemin Krizi' açıklaması...

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yemin etmeyen milletvekillerine ilişkin, ''Seçmenler vekillerini Meclise gitsinler ve kanun yapsınlar, sorunlarını çözsünler diye seçiyorlar. Meclis ilk defa tarihinde böyle bir şey yaşadı. Tabii hoş olmayan bir durum. İnşallah bu en kısa sürede çözülür'' dedi.

Yılmaz, Kalkınma Bakanı seçildikten sonra ilk ziyareti memleketi Bingöl'e gerçekleştirdi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yemin etmeyen milletvekillerine ilişkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuyu defalarca izah ettiğini söyledi.

''Seçmenler vekillerini meclise gitsinler ve kanun yapsınlar, sorunlarını çözsünler diye seçiyorlar. Meclis ilk defa tarihinde böyle bir şey yaşadı. Tabii hoş olmayan bir durum. İnşallah bu en kısa sürede çözülür. Onu temenni ediyorum ben'' diyen Bakan Yılmaz, halkın bu meclisten beklentisinin çok yüksek olduğuna dikkati çekti. Ekonomik anlamda yapılacak çok şeyin olduğunu da belirten Bakan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Yeni anayasa, hukuk sistemimizin, adalet sisteminin reforme edilmesi anlamında yapılması gereken çok işler var. Meclise çok büyük görevler düşüyor. AK Parti Grubu olarak mecliste üzerimize düşen çalışmaları başkalarına bakmadan gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Demokrasilerde muhalefet çok önemli, inşallah onlarda aklı selimle gelirler meclisteki çalışmalara katkıda bulunurlar.''

-''YATIRIMCILAR BÖLGEYE GELSİN''

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Türk yatırımcılara bölgede yatırım yapması çağrısında bulundu. Bölgenin yatırımcılar için çok iyi alt yapı ve iyi koşullara sahip olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:

''Önemli bir firmalarımızdan biri Bingöl'e gelerek yatırım yaptı. Burada şunu gördüler, buradaki çalışanların verimliliği İstanbul'un 2-2,5 katı. Bunun üzerine operasyonlarını genişletme kararı aldılar. Çeşitli firmalarımız buraya yatırım yaparlarsa hem kendileri açısından çok faydalı hem de bölge için. Çünkü bu bölgede çok büyük bir pazar var.

Komşu ülkelerimiz var bir tarafta, diğer taraftan buradaki işgücü maliyetleri çok düşük işine daha sadıklar. Yatırımcıları her zaman buralara yatırım yapmaya çağırıyoruz.''

Bakan Yılmaz, yatırımcılar için huzur ortamının önemine dikkati çekerek, bölgenin bu konuda medyada hakettiği imaja sahip olmadığını kaydetti.

Her bölgede yaşanan sıkıntıların buralarda da yaşandığına vurgu yapan Bakan Yılmaz, bölgenin terörle anılmasını yanlış olduğunu söyledi. Bölge de abartılacak huzursuzluk ortamının olmadığını da belirten Bakan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Biz ne kadar çok yatırım yaparsak, aslında huzur ortamını da o kadar pekiştirmiş oluruz. Bir taraftan kamu olarak yatırımlarımıza devam ederken, bir taraftan da özel sektörü teşvik ediyoruz. Ciddi teşvikler de veriyoruz bu bölgelerde.''

Bingöl merkezinde çeşitli toplantılara katılan Bakan Yılmaz, Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde hemşehrilerine hitaben yaptığı konuşmada seçimlerden önce ve sonra kendisine verilen destekten dolayı teşekkür etti.

Bingöl halkının her şeye layık olduğunu ifade eden Yılmaz, tüm ülkeye olduğu gibi Bingöl'e de hizmet etmeye devam edeceğini anlattı. Bakan Cevdet Yılmaz, görevi gereği bölgeyi çok sık ziyaret ettiğini belirterek, ''Memleketini en sık ziyaret eden bakanlardan biriyim'' dedi.

-BİNGÖL'DE TAZİYE GELENEĞİ

Bakan Yılmaz teşekkür ziyaretleri için Solhan ve Genç ilçelerine de giderek, burada bazı taziye ziyaretlerine de katıldı. Kalkınma Bakanı bu geleneğe ilişkin de şunları kaydetti:

''Biz de taziyelere çok önem verilir. Buraya geldiğimiz zaman bir taziye varsa gittiğimiz yerde mutlaka uğrarız. Bir fatiha okunur, gelen herkesle yeniden okunur. Bu hem ölünü arkasında rahmet okuma anlamında hem de kalanları teselli etme anlamında, onlara sabır dileme anlamında çok güzel bir uygulama.

Aynı zamanda toplumun bir araya gelmesine, kaynaşmasına, toplumsal dayanışmanın güçlenmesine hizmet eden bir uygulama. Buna Bingöl halkı da büyük önem veriyor, bizde aynısını gerçekleştiriyoruz.''

aa


 



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,089 µs