En Sıcak Konular

AKUT Vakfı kuruldu

11 Temmuz 2011 10:46 tsi
Gökçen Çamlıyurt - Akut Arama Kurtarma Derneği ve dernek yönetimindeki aktif isimler tarafından Akut Vakfı kuruldu.

Vakfın kuruluşuna ilişkin Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yer alan ilanda, vakfın amacı, ''yurt içinde ve yurt dışında, doğa sporlarında, doğal afetlerde ve sair arama ve kurtarma gerektiren tüm olaylarda, kazalarda gönüllü olarak çalışmak, alınan ihbarla arama ve kurtarma operasyonunu başlatacak haberleşme zincirini oluşturmak, arama kurtarma operasyonuna katılabilecek eğitimli ve sertifikalı, uygun yetenekli ekip elemanlarını tespit ederek, eğiterek, ekibin en kısa sürede toplanmasını ve olay yerine ulaşmasını sağlayarak, etkin arama kurtarma çalışmaları yapmak ve en uygun koşulları oluşturmak'' olarak belirlendi.
 
A.A muhabirinin sorularını yanıtlayan Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı Nasuh Mahruki, 10 yıldır vakıf oluşturmak istediklerini, vakfın köklü ve kurumsal bir yapılanma olduğunu ifade ederek, ''Akut'u, biz artık Türkiye'nin bu alandaki en kurumsal, en köklü ve en güçlü kurumu haline dönüştürmek istiyoruz. Zaten şu anda da öyle, bunu daha sağlam hale getirebilmek için Akut Vakfını da oluşturduk'' dedi.
   
-''BİR BİNA YAPACAĞIZ VE GELİRİYLE GİDERLER KARŞILANACAK''-
   
Akut Derneğinin de faaliyetlerini sürdüreceğini kaydeden Mahruki, dernek ve vakıf olmanın farklı avantajları bulunduğunu, bunların hepsinden faydalanmak istediklerini söyledi. Mahruki, derneğin avantajlı olduğu alanlarda dernek statüsünü, vakıfın avantajlı olduğu alanlarda da vakıf statüsünü ön plana çıkaracaklarını kaydetti.

Vakıf olmanın nasıl bir avantaj yaratacağıyla ilgili soruya karşılık da Mahruki, özetle şunları kaydetti:

'Vakıfların elinde vakıfların kullanımına verebilecekleri arazi tahsis imkanları var. Biz de mesela şu anda vakıflardan bir arazi istiyoruz. O arazi üzerine Akut'un bütün bu masraflarını, bütün yaptığı arama kurtarma çalışmalarındaki giderlerini karşılayacak bir sistem kurmak istiyoruz. Bir bina yapacağız, o binanın kira gelirleriyle döndüreceğiz.''

Mahruki, Akut'u 1996 yılında 7 kişiyle kurduklarını, bugün 1300-1400 kişiye ulaştıklarını belirterek, yıllar içinde arama kurtarma derneğinin yanı sıra Akut Spor Kulübü Derneği'nin, Akut Yayınlarının oluşturulduğunu, üniversitelerde öğrenci topluluklarının kurulduğunu anlattı. İktisadi işletmelerinin de bulunduğunu dile getiren Mahruki, ''Bunlara ilave AKUT Vakfını kurmayı biz çok istiyorduk. Bütün bu yapılanmaların hepsini, ilerde uzun vadede AKUT Vakfı altında toplayacağız. Şimdi Akut Vakfıyla da çalışamalar yapacağız, daha eğitime yönelik çalışmaları onun üzerinden yürütebiliriz'' dedi.

Bundan sonraki süreçte enstitü ve müze hedefleri bulunduğunu belirten Mahruki, arama kurtarma alanındaki tüm eğitim sistemini Akut Enstitüsü üzerinden gerçekleştireceklerini, müzede de gönüllülerin oluşturduğu özgün bir model olan Akut'a ilişkin her türlü belge ve malzemenin sergileneceğini kaydetti.

AA


Bu haber 1,329 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,503 µs