En Sıcak Konular

Lin'den, Türk ekonomisine övgü dolu sözler

11 Temmuz 2011 10:30 tsi
Lin'den, Türk ekonomisine övgü dolu sözler

Türkiye'nin son dönemde büyüme ve kalkınmada yakaladığı tempoya bir övgü de Dünya Bankası (DB) Başkanı Yardımcısı ve Baş Ekonomisti Justin Yifu Lin'den geldi.

Özbekistan'da temaslarda bulunan Çinli Baş Ekonomist Lin, Türkiye ekonomisinden övgüyle bahsetti.

Buradaki temaslarının ardından düzenlediği basın toplantısında Cihan Haber Ajansı'nın sorularını cevaplayan Lin, Türkiye'nin dinamik bir kalkınma sürecinde olduğunu ve istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü söyledi.

Türkiye'de bu kalkınmayı gelecekte de sürdürme adına önemli bir ekonomik potansiyel mevcut olduğuna da dikkat çeken DB yekilisi, bu gelişmeye bağlı olarak ülkede enflasyonun kontrol altında tutulduğunu ve bu dinamik büyümenin devam edeceği inancında olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin dinamik bir kalkınma ve ekonomik büyüme sürecinde olmasında hükümetin karşılıklı yarar amaçlı her türlü işbirliğine açık olma politikasının da etkili olduğuna dikkat çeken Lin, Türkiye'nin önünde önemli şans olduğuna vurgu yaptı.

Lin, Yunanistan'ın ekonomisi ile ilgili bir soru üzerine ise " Yunanistan ekonomisini yakından izliyoruz" dedi . Lin, bu kritik süreçte Yunanistan hükümetinin alacağı borçlar karşılığında şart koşulan tasarruf paketi taslağını ve tasarruf paketindeki özel reformları uygulaması gerektiğini dile getirdi.

Rusya-Kazakistan-Belarus arasındaki üçlü ortak gümrük birliği konusunda ise DB Başkanı Yardımcısı ve Baş Ekonomisti Lin, bunun gerek ilgili devletler ve gerekse bu coğrafyanın kalkınması adına yeni bir açılım olduğunu kaydetti.

Lin, şimdilik üç ülkeyle start alan bu birliğin yakın gelecekte ortaya koyacağı olumlu tabloya bağlı olarak yeni üyeler de kazanabileceğini kaydetti.

Taşkent'e ilk defa yaptığı ziyarette Özbek tarafla ilişkileri daha da geliştirme konusunda hem fikir kaldıklarını da dile getiren Lin, ekonomik kalkınma adına Özbekistan'ın önemli potansiyele sahip olduğunu ve bu ülkenin yüzde 7-8 dolayındaki büyüme oranının yakın yıllarda da devam edeceği umduğun ifade etti.

cihan



Bu haber 983 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,156 µs