En Sıcak Konular

Ortak operasyon iması!

0 0 0000 00:00 tsi
Ortak operasyon iması! Dün görevden alınan Terörle Mücadele Koordinatörü Edip Başer basın toplantısı yaptı. Görevden alınmadan önce "açılması gereken bir kapı daha var, o olduktan sonra bırakabilirim" diyen Başer'in neyi ima ettiği basın toplantısında açıklık kazandı!

Dün bir gazeteye yaptığı açıklama ile "Haziran'da görevi bırakabileceğini" belirten Terörle Mücadele Koordinatörü Edip Başer, aynı gün Bakanlar Kurulu kararı ile görevden alınmıştı. Başer bugün bir basın toplantısı düzenleyerek görevden alınması ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başarısız olmadık!

Başer yaptığı açıklamada "9 aydır özel mekanizma hiç bir işe yaramadı' diyenler haksızlık ediyor" dedi. Terörle Mücadele Mekanizmasının bir çok konuda başarı kazandığını belirten Başer, dış desteğin kesilmesi konusunda çaba harcadıklarını ve çalışmalarında devletin ilgili kurumları ile temas ve uyumluluk içerisinde kaldıklarını belirtti.

Müşterek operasyon iması!

Edip Başer yaptığı açıklamada bu tür kurumların dünyanın her yerinde kurulduğunu, ancak geçici olduklarını, kurumlar işlevini kaybettiğinde sonlandırıldığını belirtti. Dün bir gazeteye yaptığı açıklamada bir açılımdan bahsettiğini, bu açılımın Dışişleri Bakanı Gül ve Büyükanıt ile de paylaştığını belirten Başer, iki ismin "açılım" ile ilgili tam mutabakat içerisinde olduğunu belirtti. Türkiye'nin bağımsız bir ülke olarak operasonlarını kendisi gerçekleştirebileceğini ve buna hakkı olduğunu belirten Başer, "Acaba orada müşterek bir hareketle daha etkin olunabilir mi? Bu arayış vardır" dedi. Başer'in bu sözleri "Türkiye Kuzey Irak'ta teröre karşı ABD ile ortak operasyonu ihtimal dahilinde tutuyor" şeklinde yorumlandı.

Raltson da görevi bırakabilir!

Başer görevden alınmasını Amerikalı muhatabı Raltson'a e-posta ile ilettiğini belirtti. Raltson'un kendisine "üzüldüğünü" ilettiğini belirten Başer, Raltson'un da görevden ayrılmayı düşündüğünü ileri sürdü.

Üzüldüm!

Başer görevden alınma şeklinin kendisini üzdüğünü belirtti. Basın toplantısında konuşan Başer "Siyasi iradenin bize ne kadar destek olduğu konusunda yorum yapmak istemiyorum" dedi. Ayrıca Başer "Malesef sözlerim kastı aşan bir şekilde basına yansıtıldı" diyerek basını eleştirdi.

www.iyibilgi.com



Bu haber 191 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,062 µs