En Sıcak Konular

Fenerbahçe, Süper Lig'den düşecek mi?

11 Temmuz 2011 08:39 tsi
Fenerbahçe, Süper Lig'den düşecek mi? 
Mehmet Ali Aydınlar yönetimi, bugün şike dosyasını masaya yatıracak.

İstinye'de 14.00'te önce Kulüpler Birliği'ni oluşturan Süper Lig takımlarının 18 başkanı ile zirve yapılacak. Daha sonra yönetim 18.00'de kendi arasında toplantı yapacak. Kararın çarşamba gününe kadar çıkması bekleniyor.

TÜRKİYE'Yİ sarsan futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma birinci haftasını doldururken, gözler Türkiye Futbol Federasyonu'nda bugün yapılacak toplantılara çevrildi. Federasyon bugün hareketli bir gün geçirecek. TFF'nin İstinye'deki merkezinde öğle saatlerinde önce Süper Lig'de yer alan kulüplerin başkanlarıyla bir araya gelecek olan TFF Yönetim Kurulu daha sonra kendi içinde toplanarak, durum değerlendirmesi yapacak. Yönetimdeki görüşmelerin ardından bir karar açıklanmayacağı, izlenecek yol üzerinde durulacağı öğrenildi.

Kulüpler ve UEFA ne diyor?

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, hafta başında yaptığı açıklamada, soruşturmanın bitmesinin çok uzun süreceğini belirterek, dolayısıyla kendilerinin delillere göre hareket etmek zorunda olduğunu söylemişti. TFF Başkan yardımcısı Göksel Gümüşdağ, “Toplantıda malum konular tek tek değerlendirilecek. Kulüplerin, UEFA'nın görüşleri ele alınacak. Ardından yönetim analiz yapacak. Bir karar çıkıp çıkmayacağı şimdiden belli değil. Tabi hukukçularımızın çalışmaları sürüyor. Onların verecekleri rapor da önemli” diye konuştu.

Karar için Etik Kurul devrede

Futbol Federasyonu yönetimi toplantı sonrasında prosedür gereği konuyu Hukuk Kurulu'na sevk edecek. Kurul da gerekli raporun hazırlanması konusunda Etik Kurulu görevlendirecek. Eldeki belge ve bilgilere göre rapor hazırlayacak olan kurul, bu metni yönetime verecek. Futbol Federasyonu yönetim kurulu tekrar toplanıp bu raporu da dikkate alarak karar verecek. Federasyon üyeleri eğer şike yapıldığına kanaat getirirse bu işe karıştığı tesbit edilen takımlar küme düşürülecek. Böyle bir kanaat oluşmaz ise lig devam edecek ve yargı süreci beklenecek.

İstinye zirvesinde yol haritası açıklanacak

Spor Hukuku Enstitüsü Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Alpay Köse, federasyonun bugün yapacağı toplantılarından bir karar çıkmayacağını sadece yol haritasının belirleneceğini söyledi. Köse şöyle konuştu: “Bugünkü toplantılarda bir karar verilmesi beklenmiyor. Sadece sürecin kendi içerisinde değerlendirmesi yapılır. Karar için gizlilik kararınını kaldırılıp belgelerin federasyona gönderilmesini bekleyecekler. Ondan sonra gerekli prosedürlar tamamlanır ve karar aşamasına geçilir. Bu anlamda Şampiyonlar Ligi'ne gidecek takımın UEFA'ya bildirileceği son tarih olan 15 Temmuz'un bir önemi yok. Bu tarihten önce bir ceza kararı çıkmaz zaten. Fenerbahçe bu lige katılır, sonraki süreçte farklı bir karar çıkarsa UEFA da ona göre hareket edecek. ”

Aydınlar ve ekibini zor bir süreç bekliyor

Spor Hukukçusu Yasin Karaca, federasyonda sadece yol haritasının belirleneceğini belirterek şunları söyledi: “Futbol statükosu UEFA ve FIFA'nın vesayetinde şekillenen bir yapı. Her sorunu kendi içinde çözeceğini söylüyor. Ayrı bir hukuk içtihadı oluşturmuşlar böylece. Dışarıdan müdahale olursa da ihraç etmekle tehdit ediyorlar. Türkiye'nin önünde böyle bir süreç var. TFF bence vereceği kararın yargıya taşınmayacak bir karar olmasını sağlamaya çalışacak. TFF küme düşme kararı verirse bu yargıya taşınır. Şampiyonluğun alınıp, puan silinmesi gibi kararlarda ise Fener sessiz kalır. UEFA da ihraç kartını kullanmaz. Bu nedenle TFF'nin küme düşme yönünde karar vereceğine inanmıyorum.”

Şikenin belgeleri ve görüntüleri alınacak

Federasyonun elinde şu anda karar verecek oranda belge ve bilgi bulunmadığı ifade edildi. Federasyon gizlilik kararının kaldırılmasının ardından soruşturmaya konu olan bilgi ve belgeleri mahkemeden isteyerek değerlendirme yapacağı belirtildi. Gizlilik kararı ise ancak iddianamenin tamamlanıp mahkemece kabul edilmesinden sonra kalkıyor. Bu da TFF'nin karar için yargı sürecini bekleyeceği anlamına geliyor.

 
star



Bu haber 983 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,723 µs