En Sıcak Konular

“Demirel’in eli” CHP’ye de değdi!

0 0 0000 00:00 tsi
“Demirel’in eli” CHP’ye de değdi! DYP-Anavatan birleşmesinde önemli bir rol üstlendiği ileri sürülen eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in CHP’ye “el attığı” konuşuluyor. Demirel ailesinin damadı İlhan Kesici CHP’ye girdi. Öte yandan CHP Cem Uzan’a sıc

Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel kendi deyimiyle “politika değil, siyaset yapıyor!” Demirel, geçtiğimiz yıllarda gazetecilerin “efendim aktif politikaya döneceğiniz söyleniyor” şeklindeki sorusuna verdiği yanıtta “artık politika ile ilgilenmiyorum. Ben siyaset yapıyorum” demişti. Demirel’in bu sözlerle ne kastettiği aslında açık. Demirel Türk siyasetinden elini çekmediğini açıkça o gün söylemişti.

Demirel’in Türk siyaseti üzerindeki etkisi tartışılmaz. Ancak toplumdaki itibarı giderek azalıyor. Bunu sağ siyasetin liderlerinden duyanlar az değil. Kimilerine göre şimdi birleşen sağın liderleri önceden “Türkiye’yi gezince Demirel imajının 28 Şubat ile çok yıprandığını gördüm” diyormuş.

Toplumda imajı eriyen Demirel son günlerde ters orantılı bir şekilde siyasete ağırlığını koydu. Güniz sokaktaki evi sık sık ziyaret edilen Demirel’in DYP-Anavatan birleşmesinde önemli roller üstlendiği iddia edilenlerden. Demirel’in bu birleşmeyi çok sıcak karşıladığı, hatta birleşmeye karşı çıkan Aydın Menderes’i ikna için Demirel’in yakın dostu Mehmet Haberal’ın devreye girdiği bir gerçek.

Demirel daha önce Rahşan Ecevit ile girdiği “sağlı sollu” ittifakı artık gerçekleştiriyor gibi. Daha önce “bizim ittifakımız milletle” diyerek Demirel’e direnen Ağar artık birleşme kapısından içeri girmiş görünüyor, ancak kendisiyle aynı kaderi paylaşan başka bir isim daha var.

Tarihin cilvesi, Rahşan Hanım’ın bir sene önce uğraştığı ancak başaramadığı solda birlik seçim ittifakıyla kısmen hedefine ulaştı. Ancak ittifak bundan ibaret değil. Demirel ailesinin damadı İlhan Kesici CHP’ye katıldı. Demirel’lerin CHP üzerindeki etkisi bununla sınırlı da değil. Daha önce basında çıkan haberler Uzan’ın Güniz Sokağı sık sık ziyaret ettiğini belirtiyordu. Demirel’in Ağar ve Mumcu’ya Uzan’ı ittifaka katmaları yönünde baskı yaptığı da ileri sürülmüştü. Genç Parti, DYP-Anavatan ittifakına katılamadı ancak şimdi Genç Parti ve CHP arasında bir yakınlaşma söz konusu. CHP’nin “Sosyalist Enternasyonal’den atılması” söz konusuyken “sol bir parti GP gibi aşırı sağ bir parti ile nasıl ittifak yapar” sorusu anlamsızlaşıyor. Ancak bu soruyu soranlara yine de bir yanıt vermek gerekirse… “Demirel politika değil, siyaset yapıyor!”

www.iyibilgi.com



Bu haber 298 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,750 µs