En Sıcak Konular

‘Bizim çocuk’ tutuklandı

10 Temmuz 2011 09:25 tsi
‘Bizim çocuk’ ifadesiyle anılan, şantaj ve askeri casusluk soruşturmasında şüpheli olarak ifade veren Tuğamiral tutuklandı.

Poyrazköy belgelerinde ‘Bizim çocuk’ ifadesiyle anılan, şantaj ve askeri casusluk soruşturmasında şüpheli olarak ifade veren Tuğamiral Yıldırım, Balyoz davasından tutuklandı. Balyoz soruşturması kapsamında Gölcük ve Eskişehir’de bulunan belgelerle ilgili önceki gün sorgulanan 5 muvazzaf subay cezaevine gönderildi. Genelkurmay Personel Yönetim Sistem Daire Başkanlığı’nda görevli Tuğamiral Fahri Can Yıldırım ile 4 albay ve bir emekli binbaşı, Gölcük Donanma Komutanlığı ve Eskişehir’de bulunan Balyoz belgeleriyle ilgili olarak İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayar’a ifade verdi. Ayar, Tuğamiral Yıldırım ile birlikte 5 kişiyi tutuklanmak üzere nöbetçi mahkemeye sevk etti. Emekli binbaşı serbest bırakılırken, 5 asker Hasdal Askeri Cezaevi’ne gönderildi.

GEÇEN YIL TERFİ ALMIŞTI

Poyrazköy İddianamesi’nde yer alan belgelerde “Bizim çocuk” olarak tanımlanan Yıldırım, geçen yıl ağustostaki Yüksek Askeri Şura’da tuğamiralliğe terfi ettirilmişti. Poyrazköy İddianamesi’nin 1 numaralı sanığı olan emekli Binbaşı Levent Bektaş’ın bilgisayarından şifrelenmiş olarak ele geçirilen “Gündemlerim” adlı belgede Yıldırım ile ilgili şok ifadeler olduğu belirlenmişti. İşte o ifadeler: “2009-2010 yılındaki top adaylarımız Şafak Yürekli, Fahri Can Yıldırım, Levent Görgeç ilgililere iletilsin. Şafak ve Fahri Can bizim çocuklardan, kuvvet bunların terfisi üzerine bina edilecek, alt kadememizdeki yapılanmamız için bu iki isim çok önemli. Fahri Can, Güneydoğu kökenlileri temsil edecek.” Balyoz Darbe Planı içerisindeki “Darbe Öncesi ve Sonrası Yeniden Yapılanma Faaliyetleri”nin raporlandığı belgenin ekinde “Öncelikli ve Özellikli Görevlendirme Listesi” bulundu. Bu listede o dönemde albay olan Yıldırım 14. sırada yer alıyordu. Yıldırım’ın adı Kafes Eylem Planı soruşturmasında da geçiyordu. Örgüt notlarında yer alan terfiler bir bir gerçekleşti. Görgeç 2009’da Yürekli ve Yıldırım ise 2010 Yüksek Askeri Şurası’nda tuğamiralliğe terfi ettirildi.

bugün



Bu haber 694 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,448 µs