En Sıcak Konular

Özal soruşturmasında yeni tehlike

10 Temmuz 2011 09:21 tsi
Özal soruşturmasında yeni tehlike

Ankara Özel Yetkili Başsavcılığı, adam öldürme suçlarında zaman aşımı süresi olan 20 yıl dolmadan Özal soruşturmasına hız verdi.

Sekizinci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın şüpheli ölümü soruşturmasını yürüten Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hüseyin Görüşen ve Özel Yetkili Savcı Kemal Çetin, zaman aşımı nedeniyle çalışmalarına hız verdi. Özal’ın ölümünde suikast iddiasını araştıran savcılık, soruşturmada zaman aşımı tehlikesine karşı soruşturmada yoğunlaştı. Savcılık adam öldürme suçlarında zaman aşımı süresi olan 20 yıl dolmadan Özal soruşturmasını tamamlamayı planlıyor. Özal’ın ölümünün üzerinden 18 yıl geçti. Eski TCK’nın 449. maddesine göre ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezalarında 20 sene zamanaşımı süresi olarak işletiliyordu. Yeni TCK değişiklikleriyle ise bu süre ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarında 30, müebbet hapislik suçlarda 25 yıla çıkarıldı. Ancak 1993’te, yani suç tarihinde eski TCK yürürlükte olduğundan savcılık eski hükmü temel alacak. TCK’ya göre Özal’ın zehirlenmesi ise kasten adam öldürme suçuna giriyor.

Semra Özal belgeleri vermişti

Soruşturmayı yürüten Savcı Kemal Çetin, Özal’ın şüpheli ölümüyle ilgili basına demeç veren birçok kişiyi de önümüzdeki günlerde ‘tanık’ olarak dinleyecek. Ankara Özel yetkili Başsavcı Vekili Görüşen, soruşturma kapsamında daha önce Turgut Özal’ın eşi Semra Özal’ın ifadesine başvurmuş ve Semra Özal bir dosya içerisinde belgeleri savcıya iletmişti. Soruşturma kapsamında Özal’a ilk müdahaleyi gerçekleştiren 4 doktor da tanık olarak dinlenmiş ve Özal’a verilen tüm ilaçlar hakkında tüm detaylar talep edilmişti.

bugün



Bu haber 919 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,101 µs