En Sıcak Konular

Bakan Çelik: Kaldığımız yerden devam edeceğiz

9 Temmuz 2011 16:51 tsi
12 Haziran seçimlerinde yüzde 50 oy alarak yeniden iktidara gelen Ak Parti'nin yeni kabinesinde Çalışma ve Sosyal Güveanlik Bakanı olan Faruk Çelik, "Daha önce de aynı görevi yürütmüştüm, önümüzde önemli konular var." dedi.

Bakanlığın ilgili alanında çok sayıda sorunlu konu bulunduğunu belirten Bakan Çelik, işsizlik, sendikal haklar gibi konuların çözüme kavuşturulmasının beklendiğini söyledi. Aynı bakanlıkta önceki dönemde başarılı çalışmalar yapıldığını belirten Çelik şunları kaydetti:

"Geçmiş dönemde önemli hizmet yapıldı. Kaldığımız yerden aynı heyecanla başlayıp bekleyen sorunları çözeceğiz. Sendikal mevzuatın yeniden ele alınması lazım. Anayasa değişikliği çerçevesinde kamu çalışanlarıyla uyum yasalarının çıkarılması gerekiyor. İş sağlığıyla ilgili önemli mevzuat sıkıntılarından dolayı İş Sağlığı Yasası'nın çıkarılması meselesi var. İstihdamla ilgili geçmiş dönemde önemli paket çıkardık; ama çok yoğun çalışma içerisine gireceğiz. Genel sağlık sigortasına tümden geçiş gibi sosyal güvenlik alanında yapılması gerekenleri de içine aldığımız zaman önemli sürecin arifesindeyiz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın hitap ettiği hizmet kapsamında çok sayıda iş ortağı var. Tüm ortaklarımızla diyalog içindeyiz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının misyonu ve ortakları çok bir bakanlık. Herhangi bir huzursuzluk ve sorun oluşturmadan ortakların da görüşleri kapsamında, büyük uyum içerisinde sorunların çözümü gayreti içerisinde olacağız."

Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,085 µs