En Sıcak Konular

'Kimse bizden yargı görevini beklemesin'

9 Temmuz 2011 15:39 tsi
'Kimse bizden yargı görevini beklemesin' "İnanıyorum ki bu partiler, kendi kazdıkları ve kendi kendilerini ittikleri bu çukurdan bir an önce çıkacak, sorunun değil, çözümün bir parçası haline geleceklerdir"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Merkezi'nin açılışında konuştu.
Başbakan Erdoğan, 50 milyon liralık yatırımla kurulan Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Merkezi'nde konuştu.

Başbakan  Erdoğan, ''Her meselenin çözüm yeri TBMM'dir. TBMM'ye gelmeyenler, gelip de yemin etmeyenler ne sorundan şikayet edebilir ne de çözümden bahsedebilirler. Bu konuda son derece iyi niyet içindeyiz. Meclis'i bu şekilde çalıştırmak da mümkün, biz zaten bunu yapıyoruz. Ama, muhalefetin olmadığı bir Meclis'i, böyle bir demokrasiyi sağlıksız buluyoruz ve iyi niyetle muhalefeti sorumluluk almaya davet ediyoruz'' dedi.

Erdoğan, ''Yaptıkları tüm tahrik edici açıklamalara, üslupsuz beyanlara rağmen, nezaketsiz tutumlara rağmen, biz, yapıcı olmaya, nezaketten yana tavır takınmaya devam ediyoruz." derken "Ben umuyorum ki başta Ana Muhalefet Partisi olmak üzere, Meclis'i boykot edenler, yemin etmeyerek, Meclis çalışmalarından uzak duranlar, bir an önce bu yanlışlarından vazgeçip, yemin ederek, Meclis çalışmalarına katılacaklardır. İnanıyorum ki bu partiler, kendi kazdıkları ve kendi kendilerini ittikleri bu çukurdan bir an önce çıkacak, sorunun değil, çözümün bir parçası haline geleceklerdir'' ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, ''Kimse bizden yargı görevini beklemesin. Yasalar belli ve seçime girerken aday tespitlerini yaparken, bu yasalar çerçevesinde yapanlar, bunun neticesini gayet iyi gördüler ve bildiler. Ama kimse yasaları yarma harekatı içine girmesin ve bizden de buna yönelik bir destek beklemesin. Parlamento içinde her şeyi konuşuruz ayrı, ama biz yargının şu andaki tasarrufuna asla müdahale etmeyiz ve edemeyiz'' dedi.

Başbakan'ın konuşmasından satır başları:

Dışarıdaki gelişmeler karşısında tepkisiz kalındı. Yapılan icatlar uygulama planına geçirilemedi. Bu millet aslında mucit bir milletti. Taklitten vazgeçmemiz gerekiyordu. Türk milletinin dünyada taklit eden değil taklit edilen olmamız gerekiyor. Ar-ge'ye inovasyona yatırım yapmadan dünyada kendimize yer bulmamız mümkün değil. Ar-ge'de bütçede yüzde 2 ayırmak istiyoruz. Özel sektörün de ar-ge'ye pay ayırması gerekir. Bazı kuruluşlarımız bu konuda adım attı. Pay yüzde 5'lere doğru tırmanacaktır. 2023'de milli gelirimiz 2 tirlyon dolara, ihracatımız da 500 milyar dolara ulaşacaktır. Bunu biz yaparız diyorum. buna yapacak iradeye, güce bu millet sahiptir.

Anadolu'da organize sanayi bölgelerinde bir ilkokul mezunu ustanın kısıtlı imkanlarla teknoloji geliştirdiğini görürsünüz. Eğer imkan tanınırsa Türkiye'de çok sayıda keşif ve icat çıkacağına inanır.

Azmin elinden hiçbir şey kurtulamaz. Ufuk verelim daha iyilerini yakalayacağız. Türkiye'de bilim ve teknoloji çok farklı bir süreci yakalayacaktır. Hükümet olarak eğitime yaptığımız yatırımların altında bu gaye yatıyor.

Devlet üniversitesi, vakıf üniversitesi yanında artık özel üniversiteler korulacak. Özel sektör kolejini kurabiliyorsa üniversiteyi de kursun. YÖK'ü kaldıralım demiyoruz ama muhalefetle anlaşabilirsek reforme edelim diyoruz.

Düzl liseleri yüzde 30'lara çekecek meslek liselerini yüzde 70'lere çıkaracağız. Sanayici ara elemanda sıkıntı çekiyoruz diyor, çünkü ara elemanı da biz yetiştiriyoruz diyorlar. Bizim her organize sanayi bölgesinin içinde meslek liselerinin olması hedefimiz var. Gelişmiş ülkeler böyle yapıyor. Dünyada örneği var. Çevredeki sanayinin Sabancı Üniversitesi'yle ilişkisini ne kadar birliktelik kurmasını sağlıyoruz.

Eğitim, bilim, teknoloji alanında da Türkiye'nin önünü açmaya devam edeceğiz. İnsanı dışlayan, insanı merkez almayan kalkınmanın her zaman karşısında olduk.



Bu haber 929 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,150 µs