En Sıcak Konular

İsraillilerin huzuru kaçmış

9 Temmuz 2011 13:22 tsi
İsraillilerin huzuru kaçmış İşgal edilmiş topraklarda yaşamaya çalışan Yahudiler bu topraklarda huzur bulamadıklarını itiraf etmeye başladı

Yıllardır Filistin topraklarında işgal politikalarını devam eden ve yeni yerleşim birimleri inşa ederek bu topraklara Yahudileri yerleştirip Müslümanlara zulmeden İsrailli liderler, İsraillilerin bu topraklarda huzur bulamadıklarını itiraf ediyor.

LİVNİ: İSRAİLLİLER YABANCI ÜLKELERDE MUTLU OLUYOR

İsrail’de yayın yapan Ynetnews’in haberine göre, İsrail’de muhalefetin önde gelen isimlerinden Kadima Partisi lideri Tzipi Livni yaptığı açıklamada, ülkedeki derin ekonomik sıkıntıyı gündemine aldı.

Livni, yüz binlerce insanın İsrail tarafından işgal edilen Filistin topraklarında huzurlu bir şekilde yaşayamadığını dile getiren Livni; bu durumun oluşmasına yönetimin yanlış ve başarısız politikalarının neden olduğunu iddia etti.

İsrail toplumunun geleceğe dair umutlarının yitip gittiğini ifade eden Livni; geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmasında, “Ben birçok İsrailli’nin umutsuz olduğunu görüyorum. Halkım yabancı ülkelerin pasaportlarını almak için yoğun çaba gösteriyor ve mutlu oluyor, onlar çocuklarını yurtdışına göndermenin yollarını arıyor ve yurtdışından ileride kalmak için evler alıyorlar,” dedi.

Kadima Partisi lideri Livni, hükümete de  eleştirilerini yönelterek, Başbakan Netanyahu’nun politiklarının yanlış olduğunu dile getirdi.

‘İSRAİL’İN HUZURU FİLİSTİN’E BAĞLI’

ABD Başkanı Barack Obama da “Filistinliler, umutsuzluk ve mutsuzluğa mahkum oldukça, İsrail gerçek bir güvenliği bulamaz” demişti.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres de yaptığı açıklamada, mükemmel olmasa da bir barışa sahip olmanın, sonu gelmeyen savaştan çok daha iyi olduğunu vurguladı.

Filistin Başbakanı İsmail Haniye ise The Washington Post gazetesine verdiği demeçte, ''Eğer İsrail, Filistinliler'in barış, asalet ve ulusal birlik içinde yaşamasına izin vermeyecekse, kendisi de aynı haklardan yararlanamayacak'' dedi.

Dünya Bülteni



Bu haber 1,259 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,185 µs