En Sıcak Konular

Barosso: "İmdat frenini çeken sonuçlarına katlanır"  

0 0 0000 00:00 tsi
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Türkiye’nin AB üyeliği konusunda verilen sözlerde durulmasını ve sözleşmelere saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Almanya’da yayınlan haftalık "Focus" dergisine bir demeç veren Barroso, Fransa’nın yeni Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin Türkiye ile müzakerelerin durdurulmasını içeren açıklamalarıyla ilgili bir soruya şu yanıtı verdi: Vergilen sözlere saygı gösterilmeli. AB üyesi ülkeler Türkiye ile müzakerelerin başlamasına oybirliğiyle karar verdiler. Bir üye ülkede iktidar değişti diye müzakerelerin durdurulması iki taraf için de kötü olur. Biz daha Türkiye’nin AB üyesi olabileceğine karar vermedik. Ayrıca ben şu anda Türkiye’nin AB üyesi olmaya hazır olduğunu da, bizim Türkiye’yi tam üye olarak alabilecek durumda olduğumuzu da sanmıyorum. Tam üyelik kararı müzakerelerin sonuçları ışığında verilecektir. Bunun için de zamana ihtiyaç vardır."

MÜZAKERELER SÜRMELİ

Barroso, Türkiye’nin AB üyesi Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin uçak ve gemilerine havalimanı ve limanlarını açmamakta direnmesini AB’nin daha ne kadar kabulleneceği yönündeki bir soruya da "Bu tutumu yüzünden biz de Ankara ile müzakereleri bazı alanlarda dondurduk. Bu çok güçlü bir sinyaldi. Türkiye’deki bazı gelişmelerden memnun olmadığını açık bir şekilde ifade ettim. Ama bu yüzden müzakereler durdurulmamalı. Şayet Fransa müzakereleri durdurmak istiyorsa bunu yapabilir. Bir üye ülkenin ’hayır’ demesi treni durdurmak için yeterlidir. Ama imdat frenini çeken sonuçlarına da katlanmalıdır" yanıtını verdi.
 



Bu haber 306 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,348 µs