En Sıcak Konular

Yeni bakanlardan ilk açıklamalar

6 Temmuz 2011 15:19 tsi
Yeni bakanlardan ilk açıklamalar Başbakan Erdoğan'ın kabineyi açıklamasının ardından yeni bakanlardan ilk açıklamalar gelmeye başladı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI YILMAZ: "BU KABİNE TÜRKİYE'Yİ 21. YÜZYILA LİDER ÜLKE OLARAK TAŞIYACAKTIR"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, açıklanan yeni kabinenin Türkiye'yi 21. yüzyıla lider ülke olarak taşıyacağını söyledi. Yılmaz, TBMM'de gazetecilerin sorusu üzerine, Türkiye'yi 21. yüzyıla daha güçlü bir ülke olarak taşıyabilmek için "ustalık kabinesi"nin açıklandığını belirtti. Yılmaz, "Milletimiz görecektir ki bu kabine Türkiye'yi 21. yüzyıla lider ülke olarak taşıyacaktır" diye konuştu.


GENÇLİK VE SPOR BAKANI SUAT KILIÇ:

"Şike soruşturması yargıda, TFF kendi kararını verecek..."

BAŞBAKAN YARDIMCISI ARINÇ:

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yeni kabinedeki görevine ilişkin, "Bugün de doğrusu 'herhalde görevim devam edecek' diye içime doğuyordu ama biz her türlü göreve hazır olduğumuz için büyük bir heyecan içerisinde değildim" dedi. Arınç, TRT Haber'e yaptığı açıklamada, kendisinin daha önce de bakanlık beklentisinde olmadığını, bir kaç gündür TBMM kulislerinde kendisine sorular geldiğini ve "milletvekili sıfatı yeterli, onu yerine getirebilirsek ne mutlu bize" dediğini anımsattı.

Arınç, şunları kaydetti: "Bugün de doğrusu 'herhalde görevim devam edecek' diye içime doğuyordu ama biz her türlü göreve hazır olduğumuz için büyük bir heyecan içerisinde değildim. Büyük bir onurdur. Sayın Başbakanımız, 61. Hükümet'te bize başbakan yardımcılığı görevini takdir etmiş, bundan dolayı mutluyuz. İnşallah bu görevin layıkıyla yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın. Bütün arkadaşlarımla birlikte başarılı bir hükümet olarak görevimizi yapacağımıza inanıyorum." Arınç, kabinedeki yeni isimleri nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, "Bazı arkadaşlar benim için de sürpriz oldu" dedi.

Arınç, AK Parti grubunun çok güçlü olduğunu da belirterek "Yani bu gruptan 10 tane hükümet çıkar" görüşünü dile getirdi. Yeni kabinede "Hepsi birbirinden kıymetli, birikimli parlamento tecrübesi olan kişilerin olduğunu" ifade eden Arınç, eski TOKİ başkanı Erdoğan Bayraktar ve eski Kültür Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz'ın bürokrasideki görevlerine çok uyacak bakanlıklara geldiklerini söyledi.

"USTALIK KABİNESİ"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bu kabineye 'ustalık kabinesi' diyebilir miyiz?" sorusunu yanıtlarken, "Sayın Başbakan, öyle isimlendiriyor. Yani kendimize bir pay çıkarmayalım ama 'bu, AK Parti'nin ustalık kabinesidir' diyor" şeklinde konuştu. Arınç, 4 yılın uzun bir süreç olduğunu belirterek, yeni görevlendirmeler de olabileceğine işaret etti. Arınç, AK Parti grubundaki arkadaşlarından her zaman her yerde istifade etmenin mümkün olabileceğini söyledi. Bülent Arınç, bakanlık sayısı ile ilgili bir soruyu yanıtlarken, bakanlık sayısının 2002'deki Abdullah Gül hükümeti tarafından düşürüldüğünü anımsattı. Arınç, "Üç partili koalisyon hükümetinin bize miras bıraktığı bakanlık sayısı 35'in üzerindeydi" dedi. Arınç, devlet bakanlıklarının icracı bakanlıklara dönüştürüldüğünü ve sadece başbakan yardımcılığı sayısının bir artırıldığına işaret etti.

AA



Bu haber 1,016 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,074 µs