En Sıcak Konular

Danıştay Başkanı: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

6 Temmuz 2011 14:45 tsi
Danıştay Başkanı Hüseyin Hüsnü Karakullukcu, hiçbirşeyin eskisi gibi olmayacağını belirterek, "Yasak masak yok. Burda herşey bitti. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Her şey çok güzel olacak. Çünkü bundan sonra ben ve arkadaşlarımızın hata yapmaya hakkım

Anayasa değişikliğiyle birlikte her dairede yeterince üyeleri bulunduğunu dile getiren Karakullukcu, artık şikayet etme hakkları olmadığını vurguladı.

Danıştay Başkanlığı'na seçildikten sonra yargı muhabirleriyle bir araya gelen Karakullukcu, yeni döneme ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Göreve geldiği sırada yapılan bazı haberleri eleştiren Karakullukcu, kendisine tahsis edilen lojmanın iptal edilmesine ilişkin Danıştay Başkanlığı'na karşı 2000'li yıllarda dava açtığını söyledi.

Aslolanın başkanlık değil Danıştay üyeliği olduğunu dile getiren Karakullukcu, davayı kaybetmediğini, kazandığını ifade etti. Davayı kazandıktan sonra kendi iradesiyle lojmanı teslim ettiğini anlatan Karakullukcu, bu tür haberlerin bir yerlerden servis yapıldığını ifade etti. Hatalı olanın, kendisi değil kurumun olduğuna dikkat çeken Karakullukcu, şu an bu kurumun başına geldiğini kaydetti.

"TOPLUMUN DEĞERLERİ ÇOK ÖNEMLİ"

Hukuk kuralları ve toplumun kurallarına, genel değerlerine karşı olmadan yaşayacaklarını vurgulayan Karakullukcu, toplumun değerlerinin çok önemli olduğunu söyledi. İnsanın onuru, şahsiyetinin her şeyden önemli olduğunu dile getiren Karakullukcu, Danıştay'ın neden bu kadar çok güncel olduğuna da açıklık getirdi.

Davaların bir tarafında başbakanlık, bakanlık, valilik gibi idare bulunduğunu anlatan Karakullukcu, "İdare herkesten güçlüdür. Hukuk devleti içinde Danıştay olmazsa olmaz. İdare, idarenin başında kim duruyorsa, siyasi iktidardır. Ben burda idareyi yargılarım. İdareyi yargılamam demek, örneğin çevre ve orman bakanını yargılamam demek, benim hasım olmam anlamına gelmez. Çevre ve orman bakanı da ben bu kadar bürokrasiden geldim hiçbir zaman dememiştir ki 'benim şurda bir davam var, şuna da insiyatif kullan.' Böyle bir şeyi ne duydum, ne işittim; bütün şerefim üzerine söylüyorum. Arkadaşlarımla da duymamıştır. Danıştay, idarenin bel kemiğidir." diye konuştu.

"HER DAİREDE YETERİNCE ÜYEMİZ VAR"

Danıştay'ın iş yüküne ilişkin de açıklamalarda bulunan Karakullukcu, 15 daire 135 kişi olduklarını belirtti. Her dairede yeterince üyeleri olduğunu ve artık şikayet etme hakları bulunmadığını dile getiren Karakullukcu, görülmekte olan 215 bin 95 dava olduğunu ifade etti. Yıllarının bu kurumda geçtiğini ve çok iyi tanıdığını anlatan Karakullukcu, usulün içinde boğulunduğunu kaydetti. Açılan davaların yüzde 90'ının idare mahkemeleri, vergi mahkemeleri tarafından açılan yürütmenin durdurulması yönündeki davalar olduğuna dikkat çeken Karakullukcu, bu tür davaların ivedilikle sonuçlandırılması gerektiğini ifade etti.

Yürütmenin itirazının olmasını istemediklerini anlatan Karakullukcu, konuyla ilgili kanun değişikliğine gidileceğini ve görüşlerini söyleyeceklerini belirtti. Kendi işlerinin, ivedilikle yapılması gereken bir iş olduğunun altını çizen Karakullukcu, esas karara itirazın mümkün olabileceğini vurguladı. Karakullukcu, iş nasıl hızlandırılır, ona bakacaklarını söyledi.

Danıştay'ın, yeni binasına 2011 yılı sonuna kadar geçmiş olacaklarını anlatan Karakullukcu, "Eğer ben tavuk gibi yaşamak isteseydim; Tanrı beni tavuk yaratırdı. İnsan gibi gelmişim, o zaman insan gibi yaşayacağım. Bunun kuralı budur; ya olursun ya olmazsın." dedi. Karakullukcu, Danıştay'ın verdiği kararların UYAP üzerinden rahatlıkla alınabildiğini belirtti.

Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,429 µs