En Sıcak Konular

Yeni kabine açıklandı

6 Temmuz 2011 13:38 tsi
Yeni kabine açıklandı TBMM başkanından sonra yeni kabine belli oldu. Yer alanlar ve yer alamayanların listesi şöyle...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, yeni kabinede yer alacak isimleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunmasının ardından yeni kabineyi açıkladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kabul etti. Başbakan Erdoğan, görüşme için saat 11.59'da protokol kapısından Çankaya Köşkü'ne girdi. Kabulde, Başbakan Erdoğan yeni Bakanlar Kurulu listesini Cumhurbaşkanı Gül'ün onayına sundu. Başbakan Erdoğan bir saat süren göreşmenin ardından Köşk'ten ayrıldı.

İşte 25 kişilik yeni Bakanlar Kurulu:


    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan

    Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç
    Başbakan Yardımcısı Ali Babacan
    Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay
    Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ

    Adalet Bakanı Sadullah Ergin
    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin
    Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış
    Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün
    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik
    Çevre, ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar
    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu
    Ekonomi Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan
    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız
    Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç
    Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker
    Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı
    İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin
    Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz
    Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay
    Maliye Bakanı Mehmet Şimşek
    Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer
    Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz
    Sağlık Bakanı Recep Akdağ
    Orman Bakanı Veysel Eroğlu
    Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım

Eski kabinede yer alan ancak yeni kabinede yer bulamayan bakanlar şöyle:

İsim                                   Eski Görevi

Cemil Çiçek                      Devlet Bakanı ve Başbakan Yrd. (TBMM Başkanı oldu)

Vecdi Gönül                      Milli Savunma Bakanı

Nimet Çubukçu                 Milli Eğitim Bakanı

Faruk Nafiz Özak               Devlet Bakanı

Selma Aliye Kavaf             Devlet Bakanı   (Milletvekili adayı gösterilmedi)

Mehmet Aydın                  Devlet Bakanı   (Milletvekili adayı gösterilmedi)

Mustafa Demir                  Bayındırlık ve İskan Bakanı

İŞTE 61. HÜKÜMETİN KABİNESİ

BAŞBAKAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN  

 
Recep Tayyip Erdoğan, 26 Şubat 1954'te İstanbul'da doğdu. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni bitirdi.Özel sektörde müşavirlik ve üst düzey yöneticilik yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulundu. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu üyesi oldu ve Kurucu Genel Başkanı seçildi.22. Dönem Siirt Milletvekili. 59. Hükümet'te Başbakanlık görevini yürüttü. 60. Hükümet'te ikinci defa Başbakanlık görevini üstlendi. İngilizce bilen Erdoğan, evli ve 4 çocuk babasıdır. 

Başbabakan yardımcıları

DEVLET BAKANI VE BAŞBAKAN YARDIMCISI

BÜLENT ARINÇ 


 Bülent Arınç, 25 Mayıs 1948'de Bursa'da doğdu. Babasının adı İbrahim, annesinin adı Ayşe Sevdiye'dir. Avukat; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest avukatlık yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu. 20, 21, 22. Dönem Manisa Milletvekili. 22. Dönem'de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olarak görev yaptı. 23. Dönem'de Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Başkanı oldu. İyi düzeyde İngilizce bilen Arınç, evli ve 2 çocuk babasıdır 


DEVLET BAKANI VE BAŞBAKAN YARDIMCISI

ALİ BABACAN 

 1967 yılında Ankara'da doğdu. 1985'te Türk Eğitim Derneği Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi’ni birincilikle bitirdi. 1989 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden üniversite birincisi olarak mezun oldu. 1990 yılında Fulbright bursunu kazanarak, Amerika Birleşik Devletleri Northwestern Üniversitesi Kellogg School'da İşletme dalında Yüksek Lisans (MBA) yaptı. Yüksek lisans çalışmalarında, Pazarlama, Organizasyon ve Uluslararası İş İdaresi dallarında uzmanlaştı. 1992 - 1994 yılları arasında, ABD’de finans sektörünün üst düzey yöneticilerine danışmanlık yapan özel bir şirkette çalıştı. 1994 - 2002 yılları arasında Ankara'da özel sektörde iş hayatını sürdürdü. 2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Kurucu Üyesi olarak siyasete adım attı ve Parti’nin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. 3 Kasım 2002 Genel seçimlerinde 22. Dönem Milletvekili oldu. 58’inci ve 59’uncu T.C. Hükümetlerinde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yürüttü. 3 Haziran 2005 tarihinde Devlet Bakanlığı görevinin yanısıra Avrupa Birliği ile müzakereleri yürütmek üzere Başmüzakereci olarak atandı. 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde 23. Dönem Ankara Milletvekili olarak yeniden seçildi. 29 Ağustos 2007 tarihinde 60. T.C. Hükümeti’nin Dışişleri Bakanı olarak atandı. 1 Mayıs 2009 tarihinde 60ncı T.C. Hükümeti’nde ‘Ekonomik konularda genel koordinasyondan’ sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görevlendirildi. Evli ve iki çocuk babasıdır. 


DEVLET BAKANI
BEKİR BOZDAĞ


1 Nisan 1965'te Yozgat Akdağmadeni'nde doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Nuriye'dir. Avukat; Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim Dalı'nda tamamladı.Bekir Bozdağ Kimdir, Hayatı Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Serbest avukat olarak çalıştı. 22. Dönem Yozgat Milletvekili. Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Bozdağ, evli ve 2 çocuk babasıdır.

KADIN VE AİLE BAKANI
FATMA ŞAHİN

 
1966 yılında Gaziantep’te doğan Fatma Şahin, ilk orta ve lise öğrenimini Gaziantep’te tamamladı. Daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü’nü bitirdi. Okulu bitirdikten hemen sonra Sanko Holding’e girdi. 18 yıl boyunca Sanko’da üst düzey yönetiminde bulundu. 2001’de AK Parti Gaziantep İl Kurucu Üyesi oldu. 2002 seçimlerinde AK Parti Gaziantep Milletvekili seçildi. 2007’de AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı oldu. Hala AK Parti Gaziantep Milletvekilliğini sürdüren Fatma Şahin, evli ve 2 çocuk annesi olup, iyi derecede İngilizce biliyor.

AB BAKANI
EGEMEN BAĞIŞ 


 2002'de İstanbul Milletvekili seçilen Egemen Bağış, AB ile tam üyelik görüşmelerini yürütmek üzere Ocak 2009’dan bu yana Devlet Bakanı ve Başmüzakereci olarak görevini sürdürmektedir. Daha önce AK Parti Dış İlişkiler ve Dış Temsilciliklerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu Üyeliği, Başbakan Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın Dış İlişkiler Danışmanlığı, Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı, NATO-Parlamenterler Asamblesi Transatlantik Komitesi Başkanlığı, NATO-PA Türk Grubu Başkan Yardımcılığı gibi görevlerde bulunmuştur. 1970 Bingöl doğumlu olan Bağış, Siirtlidir. “The Baruch College of The City University of New York” İşletme Fakültesi İnsan Kaynakları bölümünde lisans eğitimi görüp, Kamu Yönetimi üzerine master yapmış olan Bağış, iyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Bağış, evli ve iki çocuk babasıdır.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI
FARUK ÇELİK


 YUSUFELİ - 1956, Yaşar, Hadise - Bursa Yüksek İslam Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Enstitüsü Eğitimi - Arapça - Lise Öğretmenliği, Serbest Ticaret - Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi - XXI, XXII nci Dönem Bursa Milletvekili - Evli, 4 Çocuk. 

DIŞİŞLERİ BAKANI

Prof. Dr. AHMET DAVUTOĞLU 


 1959 yılında Konya/Taşkent’te doğdu. Ortaöğrenimini İstanbul Erkek Lisesi’nde tamamladı. Boğaziçi  Üniversitesi Ekonomi ve Siyaset Bilimi Bölümlerinden mezun oldu. Aynı üniversitenin Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslar arası İlişkiler Bölümünde doktorasını  tamamladı. 1990-1995 yılları arasında yurtdışında görev yaptıktan sonra 1996-1999 yılları arasında Marmara Üniversitesi’nde çalıştı. 1993’te doçent, 1999’da profesör oldu. Beykent Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler Bölüm Başkanlığını yaptı. 2002 yılından itibaren Büyükelçi ve Başbakan Başmüşavirliği görevini yürütmüş 01 Mayıs 2009 tarihinde Dışişleri Bakanlığı görevine atanmış halen görevini yürütmektedir.

Alternative Paradigms (Lanham: University Press of America, 1994), Civilizational transformation and the Muslim World (K.L.: Quill, 1994), Stratejik Derinlik Türkiye’nin Uluslar arası Konumu (İstanbul: Küre Yayınları, 2001) ve Küresel Bunalım (İstanbul: Küre Yayınları, 2005) başlıklı kitapları yayınlanmıştır. Ayrıca, özellikle uluslar arası ilişkiler, bölgesel analizler, mukayeseli siyaset felsefesi, mukayeseli medeniyet tarihi araştırmalarını kapsayan değişik alanlarda disiplinlerarası bir yöntemle kaleme alınmış çalışmaları farklı dillere yayınlanmıştır. 

EKONOMİ BAKANI
MEHMET ZAFER ÇAĞLAYAN 


 Mehmet Zafer Çağlayan, 15 Kasım 1957'de Muş'ta doğdu. Babasının adı M.Salih, annesinin adı Muhlise'dir. Makine Mühendisi ve Sanayici; Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi.Sanayici olarak çalıştı. 1987'de Ankara Sanayi Odası'na Oda Meclisi Üyesi oldu. 1989'da Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi, 1991'de Başkanvekili ve 1995'de Yönetim Kurulu Başkanı olarak, 2007'ye kadar bu görevini sürdürdü. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde üç dönem Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. TOBB Ekonomi Teknoloji Üniversitesi ile Türkiye Ekonomi Araştırma Vakfı'nın Mütevelli Heyet Üyesi oldu.60. Hükümet'te Sanayi ve Ticaret Bakanı olarak atandı.İngilizce bilen Çağlayan, evli ve iki çocuk babasıdır. 


GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI
HAYATİ YAZICI 


 23 Mayıs 1952’de Rize Çayeli’nde doğdu. Çocukluğu Rize’de geçti. Daha sonra üniversite tahsili için İstanbul’a gelen Yazıcı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi.

Kamu hukuku alanında seminer çalışmalarına katılan Yazıcı, 1976 Yılında hâkim adayı olarak İstanbul Adliyesi'nde kamu görevine başladı. Sırasıyla Çayırlı, Mihallıççık ve Kargı Hâkimliklerinde bulundu.

Yazıcı, 1984 yılı sonunda kamudaki görevinden ayrılarak İstanbul Barosu'na kayıtlı avukat olarak serbest çalışmaya başladı. Bu süreçte çeşitli dernek, vakıf ve siyasi partilerde üye ve yönetici olarak toplumsal çalışmalar içinde yer aldı. Yazıcı, bu süreçte sayın Tayyip Erdoğan’ın Avukatı ve Hukuk Müşaviri olarak da görev yaptı.

Yazıcı, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kuruluş sürecinde yer alarak, partinin Kurucu Üyesi oldu. 3 Kasım 2002 seçimlerinde İstanbul Milletvekili olarak parlamentoya giren Yazıcı, Kasım 2002’den itibaren beş yıl süre ile AK Parti’nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Yazıcı, üç dönemdir AK Parti’nin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi olarak da görev yapmaktadır.

22 Temmuz 2007 günü yapılan genel seçimlerde yeniden İstanbul Milletvekili seçilerek Parlamentoya giren Yazıcı, 60. Hükümette Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir, halen Devlet Bakanı olarak görevine devam etmektedir. Yazıcı, evli ve 2 çocuk babasıdır. 

MALİYE BAKANI
MEHMET ŞİMŞEK 


Mehmet Şimşek, 1 Ocak 1967'de Batman Arıca'da doğdu. Babasının adı Hasan, annesinin adı Mehdiye'dir.

Ekonomist; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere'de University of Exeter'de tamamladı.ABD Büyükelçiliği'nde ve Deutsche Menkul Kıymetlerde kıdemli ekonomist olarak çalıştı. Bir süre UBS Bankası Hisse Senedi Analiz Birimi'nde görev yaptıktan sonra uluslararası finans kuruluşu Merrill Lynch'te ekonomist ve stratejist olarak çalıştı. Aynı kurumun Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesi Makroekonomik Araştırmalar Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü.60. Hükümet'te Devlet Bakanlığı görevine getirildi.Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Şimşek, evlidir. 

 MİLLİ EĞİTİM BAKANI
ÖMER DİNÇER 


 Ömer Dinçer, 10 Eylül 1956'da Karaman'da doğdu. Baba adı Duran Ahmet, anne adı Ayşe'dir. Öğretim Üyesi; Erzurum Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Yönetimi ve Politikası Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamladı. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalında 1988'de Doçent, 1994'te Profesör oldu. 1993'te ABD Drexel Üniversitesi'nde misafir araştırmacı olarak çalışmalar yaptı. Marmara Üniversitesi Orta Doğu Ülkeleri Enstitüsü'nde Müdür Yardımcılığı, Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim Programları'nda Başkanlık yaptı. BM Habitat II Konferansı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi koordinatörü olarak görev aldı. Beykent Üniversitesi'nde Rektör Yardımcısı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü olarak görev yaptı. Başbakanlık Başmüşavirliği ve Başbakanlık Müsteşarlığı görevini yürüttü. Beş adet kitabı ve çok sayıda makalesi yayınlandı. İyi düzeyde İngilizce bilen Dinçer, evli ve 3 çocuk babasıdır. 

SAĞLIK BAKANI
Prof. Dr. RECEP AKDAĞ


ERZURUM - 1960, Yahya - Zekiye - Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi - İngilizce - Prof.Dr., Öğretim Üyesi - Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Atatürk Üniversitesi Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı - Evli, 5 Çocuk. 



Bu haber 1,820 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,240 µs